Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Draghi, fost presedinte BCE: Reconstructia Europei dupa pandemie, similara cu cea de dupa razboi

de Florin Amariei 18 Aug. 2020 1488
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fostul presedintele al Bancii Centrale Europene (BCE), Maro Draghi, avertizeaza ca reconstructia Europei dupa terminarea pandemiei va fi similara cu cea de dupa razboi.

Pandemia de COVID-19 risca sa provoace o distrugere de capital uman nemaiintalnita in perioada de dupa cel de -al Doilea razboi mondial si de aceea reconstructia ar trebui sa se concentreze pe oameni care trebui sa plateasca un stoc de datorii fara precedent acumulat in acest an, a spus Mario Draghi la un forum organizat la Rimini, Italia.
 
In plus, chiar daca Europa se transforma, ea trebuie sa isi reafirme angajamentul fata de unele dintre principiile sale globale, precum multilateralismul si statul de drept, chiar daca o serie de mari puteri globale precum SUA si China pun sub semnul intrebarii aceste principii, a adaugat Draghi.
 
"Ar trebui sa ne inspiram de la cei care au fost implicati in reconstructia lumii, a Europei si a Italiei dupa cel de al Doilea razboi mondial", a spus Mario Draghi, in una dintre putinele sale aparitii dupa ce a plecat de la BCE la finele anului trecut.
 
"Datoria creata de pandemie este fara precedent si va trebui sa fie rambursata in principal de cei care sunt tineri in prezent. De aceea, este de datoria noastra sa le putem la dispozitie mijloacele pentru a putea asigura serviciul acestei datorii", a adaugat Draghi.
 
In opinia fostului presedinte al BCE, dobanzile reduse nu inseamna in mod automat ca datoria este sustenabila, iar fondurile trebuie utilizate in scopuri productive, inclusiv pentru investitii in capital uman, infrastructura productiva si cercetare. In plus, Draghi a spus ca cheltuielile ar trebui sa reflecte modificarea preferintelor la nivelul societatii, inclusiv spre protectia mediului, servicii de sanatate mai bune si digitalizare, avand in vedere ca munca de la distanta va dobandi o importanta mai mare.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: draghibcereconstructia europeipandemie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

BCE surprinde pietele financiare

de Idei de afaceri
11 Mar 2022
Banca Centrala Europeana (BCE) a anuntat ca va opri achizitiile de active mai repede decat era planificat, in timp ce evalueaza consecintele...

BCE: Invazia din Ucraina va duce la o scadere a economiei euro

de Idei de afaceri
25 Feb 2022
Banca Centrala Europeana (BCE) anunta ca e posibil ca invazia din Ucraina sa duca la o scadere modica a economiei zonei euro. Philip Lane, a...

Lagarde: Aveti incredere in BCE!

de Idei de afaceri
11 Ian 2022
Fosta sefa a FMI si actual presedinte al BCE, Christine Lagarde, le cere tuturor europenilor sa aiba incredere in institutia pe care o conduce....

BNR, in dezacord cu BCE: Inflatia, in crestere continua

de Florin Amariei
10 Ian 2022
BNR sustine ca rata anuala a inflatiei va continua sa creasca in urmatoarele luni si va depasi valorile prognozate, in timp ce BCE sustine ca va...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]