Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Efectele pandemiei, inca prezente in cele mai mari economii

de Florin Amariei 30 Aug. 2021 1052
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou raport al OECD arata ca efectele pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2 sunt inca prezente in cele mai mari economii.

PIB-ul in statele membre OECD ramane la 0,7% sub nivelul raportat la finalul lui 2019, inainte de izbucnirea pandemiei, in pofida unei cresteri economice de 1,6% in G7 (grupul tarilor puternic industrializate) in trimestrul doi din 2021, dupa un avans de 0,4% in primele trei luni ale anului, informeaza institutia cu sediul la Paris.
 
"Exista variatii semnificative" in randul G7 (Marea Britanie, Franta, Italia, Canada, Japonia, Germania si SUA), apreciaza OECD. Cel mai rapid avans al economiei se inregistreaza in Marea Britanie, aproape 5% in perioada aprilie-iunie 2021, dupa un declin de aproape 2% in primele trei luni ale anului. Germania si SUA au raportat cresteri de 1,6%, in timp ce Canada a fost singura tara membra a G7 a carei economie s-a contractat in trimestrul doi din 2021. Franta si Japonia au inregistrat cresteri mai lente, de 0,9% si, respectiv, de 0,3%.
 
In pofida revenirii pe crestere, Marea Britanie este la 4,4% sub nivelul raportat la finalul lui 2019, Italia la 3,8%, in timp ce PIB-ul SUA s-a redresat la nivelul de dinaintea pandemiei.
 
Desi economia mondiala ar urma sa inregistreze o crestere solida anul acesta, atat Banca Mondiala cat si OECD se asteapta ca expansiunea sa fie "inegala", cele mai afectate urmand sa fie tarile dependente de turism.
 
Infiintata in anul 1961, OECD joaca un rol de consiliere pentru guvernele tarilor puternic dezvoltate in materie de politica economica, sociala si de guvernare. Cele 38 de state membre OECD detin impreuna aproximativ 60% din economia mondiala.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: pandemieefecte pandemieeconomiiraport oecd pandemie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Romanii fac prea putine economii

de Idei de afaceri
01 Nov 2021
Conform unui studiu realizat de compania mama a BCR, romanii fac prea putine economii. Austriecii sunt cu mult inaintea noastra! Doar 3 din 10...

Studiu. Doar 4 din 10 romani mai reusesc sa faca economii

de Florin Amariei
04 Ian 2021
Un nou studiu releva ca numarul de romani care pot sa puna bani deoparte a scazut: doar 4 din 10 mai reusesc sa faca economii. In perioada...

BM: Economiile din Europa si Asia Centrala, in scadere cu peste 4%

de Florin Amariei
07 Oct 2020
Banca Mondiala (BM) anunta ca prognozeaza ca economiile din Europa si Asia Centrala vor cunoaste o scadere cu peste 4%. Totodata, saracia se va...

Draghi, fost presedinte BCE: Reconstructia Europei dupa pandemie, similara cu cea de dupa razboi

de Florin Amariei
18 Aug 2020
Fostul presedintele al Bancii Centrale Europene (BCE), Maro Draghi, avertizeaza ca reconstructia Europei dupa terminarea pandemiei va fi similara cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]