Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Elevii din actuala generatie economisesc mai multi bani

de Florin Amariei 09 Dec. 2019 2240
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un studiu efectuat de BCR releva faptul ca elevii de liceu si gimnaziu din actuala generatie economisesc mai multi bani.

BCR a realizat un studiu privind nivelul educatiei financiare a elevilor din Romania, in cadrul programului Scoala de Bani. Dintre cei peste 8.000 de participanti la studiu (elevi cu varste intre 11 si 19 ani, din intreaga tara), aproape 90% au invatat in familie cum sa isi organizeze banii. Cu toate acestea, 70% dintre ei si-ar dori sa participe la cursuri de educatie financiara si considera utila introducerea acestora in programa scolara.
 
"Prin acest studiu ne-am dorit sa aflam care este nivelul educatiei financiare in randul elevilor din Romania, dar, in acelasi timp, sa vedem cat de mare este interesul acestora pentru cursurile de educatie financiara. Rezultatele ne-au bucurat, pentru ca elevii inteleg importanta educatiei financiare, cred ca trebuie sa stie cum sa aiba grija de banii lor si ne motiveaza sa continuam ceea ce facem cu pasiune de peste trei ani de zile prin Scoala de Bani - sa oferim ateliere gratuite de educatie financiara pentru toti romanii", a declarat Nicoleta Deliu, coordonatoarea proiectului Scoala de Bani, citata in comunicat.
 
Familia este atat principala sursa de bani pentru tinerii implicati in cercetarea BCR, cat si principala sursa de educatie financiara. Printre cele mai intalnite sfaturi pe care elevii le-au primit se numara "banii se fac greu si se duc repede" (45,92%), "daca esti atent cu banii, nu vei avea datorii" (18,44%), "nu trebuie sa cheltuiesti din impuls" (13,65%) si "daca economisesti, nu vei fi stresat" (13,51%).
 
Raspunsurile elevilor indica faptul ca majoritatea acestora urmeaza sfaturile primite, 47,10% dintre ei declarand ca incearca sa puna bani deoparte o data pe saptamana. Desi cea mai mare parte a participantilor la studiu au marturisit ca pun bani deoparte o data pe luna, problema apare la nivelul organizarii si gestionarii bugetului: majoritatea elevilor isi tin toti banii in portofel si nu au un plan de organizare a lor, iar cele mai mari investitii sunt pe imbracaminte si incaltaminte.
 
Dintre principalele rezultate ale studiului, BCR mentioneaza: 84% dintre copii au invatat din familie cum sa isi gestioneze banii de buzunar; 66% dintre elevi folosesc banii de buzunar pe alimente si bauturi la scoala, mai mult de 85% dintre ei fac economii, 45% folosesc economiile pentru imbracaminte sau incaltaminte, 17% pentru gadgeturi, iar restul pentru cadouri, hobby-uri, educatie, activitati sportive si alte activitati, peste 60% dintre elevi nu stiu care este bugetul familiei, iar aproape 50% dintre ei nu stiu cat cheltuie familia intr-o luna.
 
Totodata, peste jumatate dintre respondenti cred ca a fi educat financiar inseamna sa stie cum sa-si foloseasca banii.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bcreleviibanieconomisesc

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Wizz Air investeste in Firefly. Banii sunt destinati dezvoltarii combustibilului sustenabil

de Bianca Tila
27 Apr 2023
Wizz Air a anuntat ca investeste 5 milioane de lire sterline intr-o companie de biocumbustibili, Firefly. Aceasta este prima investitie de capital a...

CNIPMMR: Beneficiarii Masurilor 1 si 2 nu vor mai da banii inapoi

de Idei de afaceri
22 Mar 2022
Presedintele CNIPMMR confirma ca beneficiarii Masurilor 1 si 2 nu vor mai da banii inapoi. Iata de ce! Antreprenorii care au aplicat pe Masurile 1...

Avertisment oficial UE: Veti pierde toti banii daca investiti in criptomonede

de Idei de afaceri
18 Mar 2022
Uniunea Europeana (UE) a lansat un avertisment oficial pentru toti cetatenii blocului comunitar care vor sa investeasca in criptomonede sau alte...

Statul roman creeaza o banca pentru afaceri din banii PNRR

de Florin Amariei
07 Feb 2022
Romania va avea o banca de dezvoltare al carui scop principal va fi finantarea afacerilor. IMM-urile vor avea prioritate! Masura privind banca de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]