Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Era criptomonedelor se stinge

de Bianca Tila 04 Iul. 2022 868
Era criptomonedelor se stinge
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Proiectul crypto al Facebook se inchide definitiv pe data de 1 septembrie. Compania-mama planuieste sa inchida portofelul digital Novi la doar 11 luni dupa ce l-a lansat, anunta CNBC.

Meta a anuntat viitoarea inchidere pe site-ul Novi, unde i-a informat pe clienti ca "Pilotul Novi se inchide in curand". De asemenea, acesta nu va mai fi disponibil pentru utilizare dupa data de 1 septembrie.
 
Compania a recomandat ca utilizatorii Novi sa isi retraga soldul ramas in conturile Novi inainte de data inchiderii. Clientii acestui serviciu isi pot transfera soldul ramas in contul lor bancar sau sa retraga fondurile digitale sub forma de numerar, acolo unde este cazul.
 
Conturile nu vor mai putea fi accesate dupa data de 1 septembrie. In  acest sens, datele despre conturi nu vor mai putea fi recuperate, precum istoricul tranzactiilor.
 
Anul trecut compania a lansat Novi intr-o versiune beta, primind ajutor din partea bursei de criptomonede Coinbase. Aceasta a furnizat tehnologii de stocare digitala si de securitate in sprijinirea aplicatiei pentru securizarea fondurilor oamenilor, potrivit unei declaratii date de bursa de criptomonede in octombrie, intr-o postare pe blog.
 
Meta a prezentat la acel moment Novi ca pe o modalitate usoara prin care poti sa trimiti si sa primesti bani cu ajutorul criptomonedei Paxos Dollar. Meta planuia in trercut emiterea si acceptarea criptomonedei Diem, care era sustinuta de o asociatie condusa de Facebook, impreuna cu portofelul Novi.
 
Proiectul criptomonedei Diem supravegheat de Asociatia Diem si sustinuta de Meta s-a confruntat cu un control din partea autoritatilor de reglementare. Astfel, aceste circumstante au condus la disparitia sa. David Marcus, liderul proiectului, a plecat in luna noiembrie a anului trecut din compania Facebook. Banca Silvergate a cumparat de la Asociatia Diem intreaga proprietate intelectuala si activele asociate Diem. Acest declin a reprezentat un esec major pentru compania-mama Facebook.
 
"In ciuda faptului ca ne-a oferit un feedback substantial pozitiv cu privire la designul retelei, a devenit totusi clar, in urma dialogului nostru cu autoritatile federale de reglementare, ca proiectul nu poate merge mai departe.
 
Ca urmare, cea mai buna cale de urmat a fost sa vindem activele grupului Diem, asa cum am facut astazi catre Silvergate", a declarat atunci Stuart Levey, directorul executiv al Diem.
 
Din acel moment, stablecoins au fost supuse unei examinari avand in vedere scaderile pietei de criptomonede. "Prabusirea din luna mai a UST, care a pierdut legatura cu dolarul, a ingrijorat investitorii si autoritatile de reglementare cu privire la faptul ca anumite tipuri de stablecoins ar putea sa nu aiba suportul necesar pentru a fi rascumparate in cazul unei crize", confrom Mediafax.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: facebookmetanovicrypto

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Meta Platforms vrea sa atraga 7 miliarde de dolari

de Bianca Tila
02 Mai 2023
Meta Platforms vrea sa atraga 7 miliarde de dolari prin intermediul unei a doua oferte de obligatiuni, transmite Reuters. In ceea ce priveste...

Meta isi plateste angajatii sa nu faca nimic

de Bianca Tila
14 Feb 2023
Compania de social media care detine Facebook a inceput acest an intr-o nota mai putin obisnuita. Meta a ajuns sa-si plateasca unii dintre angajati...

Meta are planuri de abonament, la fel ca Twitter

de Bianca Tila
07 Feb 2023
Actiunile companiei descoperite de un inginer par sa indice spre un abonament la care Meta lucreaza. Acesta este asemanator cu Twitter Blue, prin...

Piata Crypto: FTX provoaca o noua prabusire

de Bianca Tila
20 Ian 2023
Pe fondul crizei de lichiditati provocata de prabusirea platformei FTX, brokerul de criptomonede Genesis Global Trading a solicitat protectia...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]