Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Euro, cotat din nou la un nivel record de BNR

de Florin Amariei 09 Mar. 2020 1674
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat cursul valutar pentru ziua de luni si releva ca euro a ajuns la un nou nivel record.

Leul s-a depreciat, luni, cu 0,74 bani fata de euro (0,15%), moneda europeana atingand un nou maxim istoric, iar cursul afisat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) este de 4,8184 lei/euro.
 
BNR a cotat vineri euro la 4,8110 de lei.
 
Pe piata interbancara, moneda nationala s-a tranzactionat intre 4,7984 si 4,8536 de lei pentru un euro.
 
Pe de alta parte, leul a castigat teren in fata dolarului american, care a ajuns la 4,2182 lei, in scadere cu 3,52 de bani (-0,83%), fata de cursul de vineri, respectiv 4,2534 lei/dolar.
 
Moneda nationala s-a depreciat fata de francul elvetian, cu 1,21 bani (+0,26%). Astfel, cotatia francului a ajuns la 4,5506 lei, comparativ cu 4,5385 de lei/franc vineri.
 
Aurul s-a ieftinit cu 2,86 de lei (-1,24%), pana la 227,4317 de lei, de la 230,2997 lei, cat se stabilise in sedinta precedenta.
 
Cursul de schimb valutar este pretul unei monede exprimat intr-o alta moneda. Astfel, se defineste cat reprezinta o unitate de moneda straina (denumita si valuta) in moneda nationala (cotare directa). Exista si exceptii, cum ar fi cazul lirei straine sau a tarilor din zona euro, unde cotarea este indirecta, adica, ea exprima care este echivalentul in moneda straina la o unitate de moneda nationala.
 
Raportul dintre cele doua monede este stabilit pe piata valutara, functie de cerere si oferta.
 
Cei mai importanti factori care influenteaza cursul de schimb sunt: inflatia si evolutia contului curent, de capital si financiar al balantei de plati externe. Functie de starea acestora, o serie de categorii financiar-economice actioneaza asupra cursului de schimb valutar, prin influentarea cererii in raport cu oferta de valuta. Pe langa acesti factori, se adauga si starea economiei, politicile economice abordate de autoritati, anticipatiile agentilor economici cu privire la evolutia cursului de schimb si a economiei in ansamblu, precum si evolutiile din mediul politic si social.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: eurobnrcurs valutarnivel record euro leu

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Bancile europene au afisat profituri record

de Bianca Tila
19 Feb 2024
Cele mai mari banci din Europa au avut anul trecut profituri cumulate pe peste 100 miliarde de euro. Impulsul dat de dobanzile crescute de Banca...

Contul curent al balantei de plati inregistreaza un deficit de peste 11.000 miliarde de euro

de Bianca Tila
13 Sep 2023
Contul curent al balantei de plati a afisat un deficit de 11,892 miliarde de euro in primele sapte luni ale anului curent. Rezultatul este cu...

Alten Europe a preluat Qualitance. Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia

de Bianca Tila
26 Ian 2023
Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Alten Europe SARL preia Qualitance Q.V.S. S.A., potrivit unui comunicat remisa Bursa. Alten...

BNR: Deficitul de cont curent s-a majorat

de Bianca Tila
13 Ian 2023
Contul curent al balantei de plati a afisat un deficit de 25,340 miliarde de euro in perioada ianuarie - noiembrie 2022. Rezultatul este in crestere...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]