Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Europa, generator de startup-uri

de Florin Amariei 10 Mai. 2021 1006
4.83 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Europa a devenit un generator de startup-uri, iar acestea atrag investitii si unele dintre ele chiar se transforma in unicorni.

Principalii lideri independenti ai ecosistemelor de startup-uri din 27 de tari membre UE prezinta luni comisarului european Mariya Gabriel (responsabil pentru Inovatie, Cercetare, Cultura, Educatie si Tineret in Uniunea Europeana) planul de transformare a Europei in noul centru global pentru startup-uri. Initiativa isi propune cresterea de zece ori a numarului de unicorni (companii private evaluate la peste 2 miliarde de dolari) din Europa, in urmatorii zece ani.
 
Initiativa reprezinta si o consolidare a relatiilor dintre sectorul startup-urilor si Comisia Europeana.
 
Intalnirea de luni marcheaza primul pas al unui parteneriat de durata, comisarul Mariya Gabriel si liderii ecosistemelor startup stabilind sa se intalneasca la fiecare sase luni, pentru a evalua progresele.
 
Startup-urile romanesti sunt reprezentate in grupul EU27 prin Romanian Tech Startups Association (ROTSA), organizatie non-guvernamentala care se implica activ in initierea de proiecte si programe pentru dezvoltarea, cresterea si sustinerea ecosistemului national de startup-uri de tehnologie scalabile la nivel international.
 
"In prezent, Europa genereaza peste 80.000 de startup-uri, dintre care 51 sunt unicorni. In 2020, startup-urile europene au atras investitii in valoare de 41 miliarde dolari, in crestere de la 36,6 miliarde dolari in 2019. In primul trimestru din 2021, 27 de companii europene au primit finantari in valoare de peste 1 miliard de dolari, in baza celei mai recente runde de investitii. Un aspect mai putin pozitiv este faptul ca doar 7 dintre acestea fac parte din EU27 si isi propun sa ramana in Uniunea Europeana dupa primirea finantarilor. In aceeasi perioada, Statele Unite au generat 67 de noi unicorni", anunta ROTSA.
 
Propunerea celor 27 de lideri ai ecosistemelor de startup-uri europene include o lista de recomandari ce cuprind teritorii precum educatia, creativitatea, diversitatea, facilitati fiscale, optiuni privind listarea la bursa si achizitii publice.
 
"Nu exista niciun motiv pentru care Europa sa nu poata sa depaseasca performanta Statelor Unite si a Chinei cu privire la generarea de unicorni. Cred cu tarie ca putem si trebuie sa crestem de zece ori numarul de unicorni din Europa, in urmatorii 10 ani. Estonia este un exemplu in acest sens", declara Peter Vesterbacka, FinEst Bay Area.
 
Obiectivul strategic al grupului este sa ofere feedback Comisiei Europene cu privire la modalitatile prin care poate sustine si promova ecosistemele europene de startup-uri, astfel incat sa creasca numarul locurilor de munca, inovatia si exporturile UE in urmatoarea decada.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: europastartup-uristartup-uri europa

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Pretul gazului in Europa, mai mare cu 60% in numai doua zile

de Florin Amariei
06 Oct 2021
Pretul gazului a crescut in numai doua zile cu peste 60%. Cererea este intalnita de o oferta tot mai restransa. La hub-ul TTF (Title Transfer...

Vesti bune de la BCE! Europa, in grafic pentru crestere economica

de Florin Amariei
26 Aug 2021
Banca Centrala Europeana aduce o doza de optimism binevenita, dupa ce economistul-sef a prevazut o crestere economica "solida". Campania avansata...

BM: Economiile din Europa si Asia Centrala, in scadere cu peste 4%

de Florin Amariei
07 Oct 2020
Banca Mondiala (BM) anunta ca prognozeaza ca economiile din Europa si Asia Centrala vor cunoaste o scadere cu peste 4%. Totodata, saracia se va...

BM: Cresterea economica din Europa si Asia incetineste

de Florin Amariei
09 Oct 2019
Banca Mondiala (BM) arata ca in Europa si Asia cresterea economica incetineste. "Aceasta estimare, cea mai pesimista din ultimii patru ani,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]