Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Eurostat: Europenii nu mai cumpara la fel

de Florin Amariei 28 Iul. 2020 1426
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Eurostat releva o serie de date care ne arata impactul pandemiei in economia blocului comunitar: europenii nu mai cumpara la fel ca anul trecut, iar aceasta situatie marcheaza cel mai sever declin din ultimele doua decenii.

Eurostat aminteste ca, din martie, statele membre UE au inceput sa introduca masuri de izolare pentru a stopa raspandirea pandemiei de coronavirus (COVID-19).
 
Venitul real al gospodariilor per capita in zona euro a crescut in primul trimestru din 2020 cu 1,1%, dupa un declin de 1,1% in precedentele trei luni.
 
In UE, consumul real al gospodariilor per capita a scazut cu 2,9% in primele trei luni din 2020, dupa o reducere de 0,4% in trimestrul patru din 2019, de asemenea, cea mai importanta scadere din 1999 si pana in prezent.
 
Venitul real al gospodariilor per capita in UE a crescut in primul trimestru din 2020 cu 1,2%, dupa un declin de 1% in precedentele trei luni.
 
De asemenea, rata de economisire in primele trei luni din 2020 a crescut cu 4,3 puncte procentuale atat in zona euro cat si in UE, fata de trimestrul patru din 2019.
 
In primul trimestru din 2020, rata de economisire a crescut in toate statele membre UE pentru care sunt disponibile date. Cel mai semnificativ avans s-a inregistrat in Belgia, Danemarca si Olanda, cel mai redus in Polonia, Suedia si Cehia.
 
In toate statele membre UE, cu doua exceptii, cresterea ratei de economisire este explicata prin declinul sever al cheltuielilor aferente consumului individual.
 
Cea mai pronuntata scadere a cheltuielilor aferente consumului individual s-a inregistrat in Italia, Spania, Belgia si Franta. In acelasi timp, venitul disponibil a variat, crescand in Polonia, Cehia, Danemarca, Olanda, Irlanda si Finland si scazand in Spania, Italia, Portugalia, Germania si Austria.
 
In primul trimestru din 2020, rata de investitii a scazut cu 0,2 puncte procentuale in zona euro si cu 0,3 puncte procentuale in UE.
 
In statele membre UE pentru care sunt disponibile date, cel mai semnificativ declin al ratei de investitii s-a observat in Spania, Franta si Belgia. Sapte tari membre UE au raportat cresteri ale ratei de investitii, cele mai ridicate fiind in Germania, Danemarca si Olanda.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: eurostateuropenicumparaconsumdeclinpandemie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Eurostat: Romania se afla printre tarile cu cea ridicata productie de lemn

de Bianca Tila
20 Dec 2022
Uniunea Europeana s-a situat la 118,5 milioane de metri cubi anul trecut, in ceea ce priveste productia de lemn rotund, potrivit datelor publicate de...

Eurostat: Vanzarile au crescut in UE, dar au scazut in Romania

de Florin Amariei
03 Dec 2021
Datele Eurostat releva ca vanzarile cu amanuntul au scazut in Romania, in timp ce la nivelul UE acestea au crescut considerabil. Conform acestor...

Efectele pandemiei, inca prezente in cele mai mari economii

de Florin Amariei
30 Aug 2021
Un nou raport al OECD arata ca efectele pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2 sunt inca prezente in cele mai mari economii. PIB-ul in statele membre...

Romanii care cumpara criptomonede au pana in 30 de ani

de Florin Amariei
27 Mai 2021
Un nou studiu releva ca piata criptomonedelor este invadata acum de tineri, acestia fiind cei care tranzactioneaza Bitcoin si altcoin-uri....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]