Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Evaluare de 75 de miliarde de euro pentru Porsche

de Bianca Tila 20 Sep. 2022 470
Evaluare de 75 de miliarde de euro pentru Porsche
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Volkswagen vizeaza o evaluare de pana la 75 de miliarde de euro pentru Porsche. Aceasta este a treia mare oferta publica initiala efectuata vreodata de o companie in Europa, potrivit News.ro.

Ieri, actiunile Volkswagen aproape au stagnat, lucru care descrie reactia mixta din partea investitorilor la anuntul referitor la evaluarea Porsche, transmite Reuters.
 
De asemenea, pretul actiunilor preferentiale ale producatorului de autovehicule sport de lux a fost stabilit la un interval de 76,50 pana la 82,50 euro pe actiune, potrivit producatorului auto. 
 
Oferta publica initiala a Porsche ar deveni a treia ca marime inregistrata in Europa, conform datelor Refinitiv. In ceea ce priveste evaluarea, aceasta este sub estimarile de pana la 85 de miliarde de euro. Totusi, oferta este cu mult peste pretul tinta al BMW, de 49 de miliarde de euro si cel al Mercedes-Benz, de 61 miliarde de euro.
 
Bursa de Valori din Frankfurt va incepe tranzactionarea actiunilor Porsche pe 29 septembrie, potrivit Volkswagen.
 
De asemenea, ca parte a listarii vor face parte si 911 milioane de actiuni Porsche AG. Acesta vor fi impartite in 455,5 milioane de actiuni preferentiale si 455,5 milioane de actiuni ordinare.
 
Pe parcursul ofertei publice, pana la 113.875.000 de actiuni preferentiale, fara drept de vot, vor fi plasate investitorilor.
 
In ceea ce priveste structura listarii, cel mai mare actionar al Volkswagen, va primi o minoritate de blocare de 25%, adaugandu-se una dintre actiunile ordinare cu drept de vot. Acest fapt a starnit un val de critici din partea unor administratori de fonduri.
 
In cadrul ofertei vor fi listate 25% din actiunile preferentiale, fara drept de vot, astfel investitorii de pe piata de valori vor detine doar 12,5% din capitalul Porsche AG si vor avea un cuvant de spus.
 
Actiunile preferentiale in valoare de pana la 3,68 miliarde de euro vor fi subscrise, ca investitori de baza, la capatul superior al evaluarii de catre fondurile suverane din Qatar, Abu Dhabi, Norvegia si compania de fonduri mutuale T. Rowe Price.
 
"Suntem acum la inceput cu planurile de listare pentru Porsche si salutam angajamentul investitorilor nostri de baza", a declarat directorul financiar si directorul de operatiuni al Volkswagen, Arno Antlitz.
 
Veniturile totale din vanzare vor fi cuprinse intre 18,1 si 19,5 miliarde de euro. In conditiile in care listarea va avea loc, Volkswagen va convoca o adunare a actionarilor in luna decembrie. In cadrul acesteia, compania isi propune sa plateasca actionarilor 49% din veniturile totale, la inceputul anului 2023, ca divident special.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: porschevolkswagenevaluareactiuni

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Actiunile H&M au crescut cu 17%

de Bianca Tila
30 Iun 2023
Actiunile retailerului de moda H&M au crescut cu 17%. Rezultatul s-a inregistrat dupa raportarea unui profit peste asteptari in trimestrul doi....

Volkswagen inregistreaza scaderi de peste 20%

de Bianca Tila
18 Iul 2022
Vanzarile Grupului Volkswagen au scazut cu peste 20%, aproximativ o cincime in prima jumatate a acestui an, comparativ cu anul precedent. Avand in...

Romanii vor sa investeasca in cripto si actiuni

de Florin Amariei
15 Sep 2021
Din ce in ce mai multi romani spun ca vor sa investeasca in cripto si actiuni, insa exista o conditie. Cercetarea realizata in 12 tari, printre...

Actiunile la purtator inseamna neparticiparea la achizitiile publice

de Florin Amariei
01 Iul 2020
Parlamentul Romaniei a decis marti prin votul final dat de Camera Deputatilor ca actiunile la purtator inseamna imposibilitatea de a mai participa la...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]