Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

FMI: Fara reforma fiscala, statele Golfului Persic isi vor pierde banii

de Florin Amariei 07 Feb. 2020 1475
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fondul Monetar International (FMI) arata ca statele Golfului Persic sunt in pericol de a-si pierde banii fara o reforma fiscala ca la carte.

Consiliul pentru Cooperare din Golf, care reuneste sase tari, cu o avere cumulata de 2.000 de miliarde de dolari, potrivit estimarilor FMI, asigura peste o cincime din productia mondiala de petrol, dar economiile din regiune au fost afectate puternic de scaderea preturilor titeiului in perioada 2014-2015.
 
In timp ce preturile mai scazute ale petrolului au exercitat presiuni asupra guvernelor, de a genera venituri din alte surse , ”efectul veniturilor mai scazute din vanzaril de hidrocarburi nu a fost compensat inca", arata un raport al FMI.
 
"In situatia fiscala actuala, bunastarea financiara a regiunii ar putea fi epuizata in urmatorii 15 ani”, potrivit Fondului.
 
FMI estimeaza ca cererea globala de petrol ar putea atinge nivelul maxim in jurul anului 2040, sau chiar mai curand, in cazul unor presiuni mai puternice din partea guvernelor pentru protectia mediului si eificenta energetica.
 
"Toate tarile din Consiliu au recunoscut natura de durata a problemei lor...Cu toate acestea, viteza si marimea acestor consolidari din majoritatea tarilor ar putea fi insuficiente pentru stabilizarea averii lor", avertizeaza FMI.
 
Statele din Golf s-au folosit de-a lungul deceniilor de banii obtinuti din energie pentru a oferi cetatenilor slujbe in sectorul public. Dar locurile de munca bine platite din sectorul public au dus la scaderea productivitatii si au creat o anumita cultura, precum si cresterea costurilor.
 
Bugetele mai sunt tensionate de cresterea cheltuielilor pentru subventii, servicii sociale si pensiile generoase.
 
Guvernele din Consiliul pentru Cooperare din Golf au luat treptat masuri de austeritate pentru a evita tensiunile sociale, cum ar fi introducerea TVA, in unele dintre tari. Dar majoritatea continua sa incere sa echilibreze consolidarea fiscala cu cresterea.
 
FMI considera ca introducerea TVA si a accizelor sunt niste factori pozitivi.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: fmireforma fiscalagolful persicbani

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Wizz Air investeste in Firefly. Banii sunt destinati dezvoltarii combustibilului sustenabil

de Bianca Tila
27 Apr 2023
Wizz Air a anuntat ca investeste 5 milioane de lire sterline intr-o companie de biocumbustibili, Firefly. Aceasta este prima investitie de capital a...

CNIPMMR: Beneficiarii Masurilor 1 si 2 nu vor mai da banii inapoi

de Idei de afaceri
22 Mar 2022
Presedintele CNIPMMR confirma ca beneficiarii Masurilor 1 si 2 nu vor mai da banii inapoi. Iata de ce! Antreprenorii care au aplicat pe Masurile 1...

Avertisment oficial UE: Veti pierde toti banii daca investiti in criptomonede

de Idei de afaceri
18 Mar 2022
Uniunea Europeana (UE) a lansat un avertisment oficial pentru toti cetatenii blocului comunitar care vor sa investeasca in criptomonede sau alte...

FMI: Intrarea Rusiei in default nu va mai declansa nicio criza mondiala

de Idei de afaceri
14 Mar 2022
Fondul Monetar International (FMI) sustine ca Rusia nu mai are importanta de altadata in circuitul economic global si intrarea in default nu mai...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]