Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

FMI: Intrarea Rusiei in default nu va mai declansa nicio criza mondiala

de Idei de afaceri 14 Mar. 2022 862
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fondul Monetar International (FMI) sustine ca Rusia nu mai are importanta de altadata in circuitul economic global si intrarea in default nu mai reprezinta o problema uriasa.

Directorul Fondului Monetar International, Kristalina Georgieva (origine bulgara), a declarat pentru emisiunea ”Face the Nation” de la CBS ca sanctiunile impuse de Statele Unite si alte democratii au deja un impact "sever" asupra economiei ruse si vor declansa o recesiune profunda in aceasta tara in 2022.
 
Efectele razboiului si ale sanctiunilor se vor propaga de asemenea si in tarilor vecine, care depind de aprovizionarea cu energie din Rusia, si au avut deja ca rezultat un val de refugiati comparabil cu cel observat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a spus Georgieva.
 
Rusia numeste actiunile sale in Ucraina o "operatiune speciala".
 
Sanctiunile limiteaza, de asemenea, capacitatea Rusiei de a accesa resurse si de a-si achita datoriile, ceea ce inseamna ca o neplata nu mai era considerata "improbabila", a spus sefa FMI.
 
Intrebata daca un default ar putea declansa o criza financiara in intreaga lume, ea a spus: ”deocamdata, nu”.
 
Expunerea totala a bancilor fata de Rusia se ridicala aproximativ 120 de miliarde de dolari, o suma care, desi nu este nesemnificativa, "nu era relevanta in mod sistemic", a spus ea.
 
Georgieva a declarat saptamana trecuta ca FMI va revizui in scadere previziunea anterioara pentru o crestere a economiei globale de 4,4% in 2022, ca urmare a razboiului, dar a spus ca traiectoria generala a ramas pozitiva.
 
Cresterea a ramas solida in tari precum Statele Unite, care s-au recuperat rapid dupa pandemia de Covid-19, a spus Georgieva.
 
Impactul ar fi cel mai sever in ceea ce priveste cresterea preturilor marfurilor si al inflatiei, ceea ce poate duce la foamete si insecuritate alimentara in anumite parti ale Africii, a adaugat sefa FMI.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: fmirusia

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Citu: Pentru siguranta noastra, trebuie sa oprim schimburile comerciale cu Rusia

04 Mar 2022
Florin Citu, presedintele Senatului si al doilea om ca importanta in leadershipul Romaniei, spune ca trebuie sa oprim toate schimburile comerciale cu...

Rusia are acum ratingul "junk"

03 Mar 2022
Ambele agentii Fitch si Moody's au stabilit ca Rusia este "junk". Ratingul confirma ca tara nu mai reprezinta un loc pentru investitii. Pietele...

Bursa din Rusia, in scadere cu peste 45%

de Idei de afaceri
24 Feb 2022
Invazia Ucrainei s-a resimtit pe piele de capital, iar Rusia va cunoaste in curand izolarea de pe scena financiara globala. Joi dimineata,...

FMI, avertisment pentru bancile centrale

de Florin Amariei
12 Oct 2021
Fondul Monetar International (FMI) a publicat un avertisment pentru bancile centrale. Iata-l! Cu ocazia publicarii noului raport World Economic...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]