Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

FMI: Vom avea nevoie de mai mult timp pentru ca economia globala sa-si revina

de Florin Amariei 19 Mai. 2020 1541
2.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fondul Monetar International (FMI) sustine ca va fi necesara o perioada mai lunga pentru ca economia globala sa-si revina din socul cauzat de pandemia Covid-19.

Georgieva a spus ca Fondul va revizui probabil in sens negativ estimarea referitoare la o scadere de 3% a economiei mondiale in 2020, dar nu a oferit detalii. Revizuirea ar duce si la modificarea previziunii privind redresarea partiala, printr-un avans de 5,8%, in 2021.
 
Intr-un interviu acordat Reuters, sefa FMI a spus ca datele primite din intreaga lume sunt sub asteptari.
 
”In mod evident, acest lucru inseamna ca va dura mai mult sa avem o redresare completa din aceasta criza,” a spus Georgieva, fara sa ofere un termen pentru redresare.
 
In luna aprilie, FMI prognoza ca inchiderea activitatilor de afaceri si masurile de distantare sociala adoptate la nivel global vor declansa cea mai grava recesiune dupa Marea Depresiune din anii 1930. Datele raportate ulterior indica ”mai multe vesti rele”, a afirmat Georgieva la inceputul acestei luni.
 
FMI urmeaza sa publice noi previziuni referitoare la economia mondiala in luna iunie. Perspectiva economiei globale este un subiect major de inters pentru ministrii de Finante din Grupului celor mai dezvoltate sapte natiuni ale lumii (G7), care se vor intalni marti, online, potrivit Trezoreriei SUA.
 
Georgieva a declarat ca Fondul se concentreaza pe riscuri precum nivelul ridicat al datoriilor, deficite mai mari, somaj, falimente, agravarea saraciei si inegalitatii in perioada de redresare. E a spus insa ca criza contribuie la dezvoltarea economiei digitale, oferind sansa cresterii transparentei si a invatarii online, oferind acces la piete si firmelor mici.
 
Intrebata despre noile tensiuni dintre SUA si China, cele mai mari doua economii ale lumii, Georgieva a spus ca cere statelor membre sa mentina deschise comunicarea si fluxurile comerciale, care au sustinut cresterea globala de-a lungul deceniilor.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: fmicovid-19pandemieeconomia globala

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

FMI: Intrarea Rusiei in default nu va mai declansa nicio criza mondiala

de Idei de afaceri
14 Mar 2022
Fondul Monetar International (FMI) sustine ca Rusia nu mai are importanta de altadata in circuitul economic global si intrarea in default nu mai...

FMI, avertisment pentru bancile centrale

de Florin Amariei
12 Oct 2021
Fondul Monetar International (FMI) a publicat un avertisment pentru bancile centrale. Iata-l! Cu ocazia publicarii noului raport World Economic...

FMI, semnal pozitiv. Inflatia va scadea din 2022

de Florin Amariei
07 Oct 2021
Fondul Monetar International (FMI) arata inca o data ca inflatia este temporara. Aceasta va scadea in 2022, dar va atinge pana in noiembrie un nou...

Efectele pandemiei, inca prezente in cele mai mari economii

de Florin Amariei
30 Aug 2021
Un nou raport al OECD arata ca efectele pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2 sunt inca prezente in cele mai mari economii. PIB-ul in statele membre...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]