Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

FNGCIMM: "Noua Casa" va aduce beneficii consistente in sectorul constructiilor

de Florin Amariei 27 Iul. 2020 1637
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Programul "Noua Casa" va aduce beneficii consistente in sectorul constructiilor si va oferi o sansa in plus celor care vor sa-si cumpere o casa.

"A venit acest Program "O noua casa" care aduce cateva elemente importante. Ne-am plans tot timpul ca s-au construit tot felul de apartamente prin "Prima Casa" in camp, fara conexiune la infrastructura. De acum inainte, daca vrei sa intri in program ca si constructor cu un proiect trebuie sa vii sa arati ca ai lucruri clare. Deci, se da garantie intr-un procent mai mare acelei locuinte pe care tu o cumperi cu acesti constructori care dovedesc niste lucruri. Eu spun ca nu e neaparat rau. De cele mai multe ori, Romania sta destul de prost la avizele de constructii, autorizatii si tot ce inseamna birocratia statului. E clar ca se mareste valoarea pentru care se acorda garantia. Nu am facut altceva decat sa ajustam putin preturile la ceea ce intampla in momentul de fata in zona imobiliara. Cea mai mare garantie o obtii prin acel constructor aflat in program. Apoi, daca iti cumperi o casa noua si abia in final daca vei cumpara o alta casa mai veche. Practic, se pune in fata si ideea de a fi o casa noua si de preferabil o casa care sa aiba toate lucrurile in spate setate", a subliniat Paun, presedintele FNGCIMM, la o televiziune cu acoperire nationala.
 
Oficialul FNGCIMM a precizat, totodata, ca "Noua Casa" poate aduce beneficii atat pentru sectorul constructiilor, cat si pentru cei care vor sa-si achizitioneze o casa.
 
"Un alt element de noutate care vine cu acest program este ca se acorda garantii si pentru creditarea companiei care construieste, tocmai pentru a mai reduce din aceasta presiune a dezvoltatorilor care isi bazeaza finantarea pe banca si pe clientul lui. Poate fi un program care, in criza, poate produce niste beneficii pentru sectorul constructiilor, pentru cei care vor sa-si ia o casa. Sa nu uitam ca, totusi, Romania asa cum arata ea in momentul de fata are un PIB in care sectorul constructiilor este important", a apreciat Cristian Paun.
 
Fondul National de garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) informa, recent, intr-un comunicat de presa ca prin programul "Noua Casa" se vor acorda doua categorii de credite pentru locuinte noi, respectiv imprumuturi de pana la 140.000 de euro pentru care se percepe un avans de 15% si se acorda o garantie de stat de 60%, si de 70.000 de euro, cu un avans de 5% si o garantie de stat de 50%.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: fngcimmnoua casaconstructiicasa

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]