Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fondul romanesc Black Sea, investitii de 20 de milioane de euro pentru 2021

de Florin Amariei 25 Mar. 2021 1202
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fondul romanesc de investitii Black Sea anunta ca vrea sa faca investitii de 20 de milioane de euro in 2021, insa vrea sa mentina numarul tranzactiilor la un nivel scazut.

"Black Sea Fund, un fond romanesc de investitii axat pe tranzactii cu companii mici si mijlocii, are in plan ca anul acesta sa investeasca intre 15-20 de milioane de euro in finalizarea a trei sau patru tranzactii. Fondul ar putea incheia doua dintre tranzactii in aceasta vara", arata fondul.
 
Cele doua tranzactii care ar putea fi finalizate in vara vizeaza unul dintre cei mai mari jucatori de mobilitate urbana si o companie de produse de divertisment.
 
"Discutiile foarte avansate pe care le avem sunt cu companii din domenii total diferite: o companie este dintr-o zona high-tech, avangardista, in timp ce cealalta provine dintr-un domeniu mai degraba clasic, de productie. Astfel, vrem sa subliniem din nou faptul ca suntem un fond care se uita catre achizitii in segmente diverse de activitate, iar flexiblitatea noastra cu privire la sector si structura (investitii in pachete majoritare, minoritare etc) este foarte mare", afirma Matei Paun, co-fondator al Black Sea Fund.
 
De asemenea, fondul este in negocieri cu alte trei companii cu care ar putea finaliza tranzactii in urmatoarele 12 luni. Doua dintre companii sunt din domeniul sanatatii, iar cea de a treia este un furnizor de servicii IT (automatizare).
 
Black Sea Fund, un fond de investitii creat de Arin Ion, Matei Paun, Cornel Fumea si Adrian Vasile la finalul lui 2018, este interesat in special de companii mici si mijlocii. Investitia per companie este intre trei-opt milioane de euro. Fondul are un buget total de investitii de 43 de milioane de euro, cei mai mari finantatori fiind Fondul European de Investitii (o mare parte din resurse provenind din programul REGIO, co-finantat de Fondul European de Dezvoltare Regionala) si Banca Europeana de Investitii.
 
"Ne uitam mai ales la domenii precum cel al sanatatii, IT/tehnologie, segmentul serviciilor, dar si la producatori de bunuri industriale sau de larg consum. Companiile cu care purtam discutii au in general pozitii foarte bune pe segmentul lor de piata si vizeaza sa atinga pozitia de lider la nivel national. De asemenea, in anumite cazuri, au planuri de extindere regionala sau globala. Cea mai mare problema pentru un fond de investitii este sa nu aiba in ce investi banii in mod profitabil si sustenabil pe termen mediu si lung. Insa, in prezent, este o perioada foarte buna pentru tranzactii, in ciuda crizei sanitare si constrangerilor de zi cu zi pe care le traim cu totii. Astfel, contextul economic ramanand favorabil, mai ales ca pentru unele sectoare pandemia de Covid-19 a creat oportunitati de accelerare a cresterii organice sau de consolidare", adauga Arin Ion, co-fondator al Black Sea Fund.
 
Portofoliul Black Sea Fund I este format din investitii in companiile Intermedio General Group SA (Theta) si Clinica Dentara SA (DigiRay), tranzactii finalizate in 2020. Intermedio General Group SA, care opereaza sub brandul Theta, este unul dintre principalii furnizori de pe piata locala pentru servicii de amenajari interioare (fit-out) si mobilier la comanda, fiind un furnizor integrat de solutii la cheie. De asemenea, DigiRay este unul din liderii in imagistica dentara din Romania operand o retea de 11 locatii in sapte orase.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: black seafond de investitiieuroinvestitii2021

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Bancile europene au afisat profituri record

de Bianca Tila
19 Feb 2024
Cele mai mari banci din Europa au avut anul trecut profituri cumulate pe peste 100 miliarde de euro. Impulsul dat de dobanzile crescute de Banca...

Contul curent al balantei de plati inregistreaza un deficit de peste 11.000 miliarde de euro

de Bianca Tila
13 Sep 2023
Contul curent al balantei de plati a afisat un deficit de 11,892 miliarde de euro in primele sapte luni ale anului curent. Rezultatul este cu...

Enel pregateste investitii de peste 1 miliard de dolari

de Bianca Tila
23 Mai 2023
Compania italiana Enel a anuntat ca va investi peste 1 miliard de dolari intr-o fabrica de celule si panouri solare din Oklahoma. Compania incearca...

Investitiile nete in economia Romaniei au crescut

de Bianca Tila
10 Mar 2023
Investitiile nete realizate in economia tarii au insumat aproximativ 151 miliarde de lei, in cursul anului trecut. Acest rezultat este in crestere cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]