Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fratii Paval intra in actionariatul Farmacia Tei. Consiliul Concurentei a aprobat tranzactia

de Bianca Tila 20 Iul. 2022 1001
Fratii Paval intra in actionariatul Farmacia Tei. Consiliul Concurentei a aprobat tranzactia
4.2 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Tranzactia prin care Paval Holding intra in actionariatul companiilor Farmacia Tei si Bebetei Investments Group a fost autorizata de Consiliul Concurentei.

Fondatorii retailerului de bricolaj Dedeman preiau un pachet minoritar de 30% din actiunile grupului format din Farmacia Tei si Bebe Tei. Roxana Maftei este vanzatorul acestei tranzactii. Antreprenoarea a dezvoltat acest business ce a devenit unul dintre cele mai dinamice de pe piata locala.
 
Cea mai puternica afacere antreprenoriala locala dupa cifra de afaceri detine 30% din capitalul social al companiilor Farmacia Tei S.R.L. si bebetei Investments Group S.R.L. Fratii Dragos si Adrian Paval vor controla firmele impreuna cu Roxana Maftei.
 
Consiliul Concurentei a ajuns la concluzia ca aceasta operatiune nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective de pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia. De asemenea, in urma analizei nu exista indoieli privind compatibilitatea sa cu un mediul concurential.
 
Businessul fondat de Roxana Maftei a finalizat anul trecut cu afaceri de 872 milioane de lei. Asadar, aceasta cifra s-a afisat in crestere cu 16% comparativ cu anul anterior, potrivit oficialilor companiei.
 
In acest an, compania si-a propus o crestere de 20% a cifrei de afaceri. Businessul este prezent in cinci magazine din capitala si unu in Constanta. 
 
Extinderea lantului de magazine va constinua si in acest an, fiind programate noi deschideri in Bucuresti si in restul tarii. Anul trecut, afacerile Bebe Tei au crescut cu 17,8% pana la 444 milioane de lei, conform oficialilor companiei.
 
In prezent, cele doua parti nu au facut publica valoarea tranzactiei. Compania Farmacia Tei SRL a fost evaluata la 200 milioane de euro, plus 32% in cadrul editiei din 2021 a anuarului Top 100 cele mai valoroase companii din Romania.
 
Aceasta evaluare a luat in calcul rezultatele obtinute in 2020. Astfel, intre timp valoarea actuala posibil sa fi crescut avand in vedere rezultatele de anul precedent. De asemenea, aici nu este inclus businessul Bebe Tei.
 
Cu aproape 60 de magazine, Dedeman se inscrie ca liderul retailului de bricolaj. Aceasta companie a inregistrat o cifra de afaceri de 9,1 miliarde de lei in 2020. In jurul Dedeman, fratii Adrian si Dragos Paval au reusit sa construiasca cel mai putenic grup antreprenorial romanesc. De asemenea, compania este una dintre cele mai profitabile din regiunea Europei de Sud-Est.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: bebe teifarmacia teidedemanfratii pavalroxana maftei

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.2 din 5 - 5 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]