Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

G20 reconfirma ca inflatia ramane o problema

de Idei de afaceri 21 Feb. 2022 775
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cele mai dezvoltate 20 tari din lume si-au dat intalnire pentru a spune ca inflatia ramane o problema, dar nimic nu s-a discutat despre Rusia si Ucraina.

Ministrii de Finante si guvernatorii bancilor centrale din tarile membre ale G20 considera inflatia si riscurile geopolitice drept amenintari la adresa revenirii economiei mondiale din pandemia de COVID-19, revenire care era deja inegala din cauza accesului diferit la vaccinuri, se arata intr-un draft de comunicat consultat de Reuters si confirmat de Agerpres.
 
In comunicat nu se face nicio referire directa la criza de la granita dintre Ucraina si Rusia, tara din Est fiind membra a G20.
 
Temerile ca Rusia ar putea invada Ucraina au umbrit debutul reuniunii de la Jakarta, care urma sa se concentreze pe riscurile create de accelerarea inflatiei si a masurilor monetare de controlare a inflatiei. Presedintele Indoneziei, Joko Widodo, a lansat un avertisment direct ca tensiunile cu privire la Ucraina ar putea perturba revenirea economiei mondiale.
 
Ministrii de Finante si guvernatorii bancilor centrale din G20 sustin in draftul de comunicat ca inflatia este in prezent ridicata in multe tari, alimentata in parte de perturbarile aparute de-a lungul lanturilor de aprovizionare, dezechilibrele dintre cerere si oferta, cresterea preturilor la materii prime si energie.
 
"Bancile centrale vor actiona acolo unde este necesar pentru a asigura stabilitatea preturilor, in linie cu mandatele lor, si in acelasi timp vor ramane angajate pentru comunicarea clara a politicilor lor", sustin ministrii de Finante si guvernatorii bancilor centrale din G20, adaugand ca independenta bancilor centrale este cruciala pentru credibilitatea lor.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: g20inflatierusiaucraina

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Rata anuala a inflatiei coboara

de Bianca Tila
11 Apr 2024
Rata anuala a inflatiei a coborat in luna martie 2024 la 6,61%, de la 7,23% in februarie, in conditiile in care marfurile alimentare s-au scumpit cu...

Rata anuala a inflatiei a urcat la 7,41% in ianuarie 2024

de Bianca Tila
14 Feb 2024
Rata anuala a inflatiei a crescut in luna ianuarie a acestui an la 7,41%, de la 6,61% in decembrie, in conditiile in care marfurile alimentare s-au...

Rata anuala a inflatiei a scazut

de Bianca Tila
13 Dec 2023
In luna noiembrie a acestui an, rata anuala a scazut la 6,72%, de la 8,07% in octombrie, in conditiie in care marfurile alimentare s-au scumpit cu...

Rata anuala a inflatiei a inregistrat scaderi in iulie

de Bianca Tila
11 Aug 2023
Rata anuala a inflatiei a scazut in luna iulie 2023 la 9,4%, de la 10,3% in iunie. Rezultatele s-au inregistrat in conditiile in care marfurile...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]