Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Georgieva, FMI: Economia globala risca o noua criza economica

de Florin Amariei 20 Ian. 2020 2358
3.5 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, lanseaza un avertisment pentru toate tarile prin care subliniaza ca riscam intoarcerea la o noua criza economica.

Vorbind la Peterson Institute of International Economics din Washington, Georgieva a spus ca un nou studiu al FMI, care compara economia actuala cu anii 1920, care au culminat cu prabusirea pietei in 1929, dezvaluie ca este in curs un trend similar.
 
In timp ce inegalitatile intre tari s-au atenuat in ultimele doua decenii, acestea au crescut in interiorul tarilor, Georgieva a criticat in mod special Marea Britanie.
 
”In Marea Britanie de exemplu, cei mai bogati 10% controleaza in prezent o avere echivalenta cu averea cumulata a celor mai saraci 50%. Aceasta situatie este asemanatoare  la nivelul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), unde inegalitatile intre venituri si averi au atins sau sunt apropiate de niveluri record”.
 
Georgieva a adaugat: ”In unele privinte, acest trend ingrijorator este o reminiscenta a primei parti a secolului 20 – cand fortele gemene ale tehnologiei si integrarii au condus la prima epoca de aur din anii ’20 si, in ultima instanta, la dezastrul financiar”.
 
Ea a avertizat ca probleme noi, cum ar fi urgenta climatica si protectionismul comercial crescut inseamna ca in urmatorii 10 ani vor fi probabil caracterizati de tuburari sociale si de volatilitatea pietei financiare.
 
”Daca ar trebui sa identific o tema de inceput al noului deceniu, ar fi cresterea incertitudinilor”, a spus sefa FMI.
 
Cu disputa care inca exista intre Statele Unite si Europa, ”sistemul comercial global are nevoie de o reforma semnificativa”, a aratat Georgieva.
 
Georgieva a mai spus ca incertitudinile afecteaza nu doar companiile ci si oamenii, in special avand in vedere cresterea inechitatilor din interiorul multor tari.
 
”Inechitatile excesive impiedica dezvoltarea... si pot alimenta populismul si neintelegerile politice”.
 
Seful organizatiei de caritate Jubilee USA Eric LeCompte a spus ca ”FMI a dat un mesaj puternic legat de posibilitatea unui nou dezastru economic major produs ultima oara in timpul Marii crize economice”.
 
”Cu inegalitati in crestere si ingrijorari privind stabilitatea pietelor, trebuie sa luam in serios acest avertisment”, a declarat LeCompte.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: fmieconomia globalakristalina georgieva

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

FMI: Intrarea Rusiei in default nu va mai declansa nicio criza mondiala

de Idei de afaceri
14 Mar 2022
Fondul Monetar International (FMI) sustine ca Rusia nu mai are importanta de altadata in circuitul economic global si intrarea in default nu mai...

FMI, avertisment pentru bancile centrale

de Florin Amariei
12 Oct 2021
Fondul Monetar International (FMI) a publicat un avertisment pentru bancile centrale. Iata-l! Cu ocazia publicarii noului raport World Economic...

FMI, semnal pozitiv. Inflatia va scadea din 2022

de Florin Amariei
07 Oct 2021
Fondul Monetar International (FMI) arata inca o data ca inflatia este temporara. Aceasta va scadea in 2022, dar va atinge pana in noiembrie un nou...

FMI vrea ca banii digitali sa devina o realitate

de Florin Amariei
29 Iul 2021
Fondul Monetar International (FMI) arata ca va juca un rol important in tranzitia catre bani digitali, un aspect pe care il doreste implementat cat...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]