Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ghidul antreprenorilor pentru controlul riscului la inceput de afacere
Deci ai o idee pentru o afacere. Felicitari! Acum trebuie sa te gandesti cum sa o faci profitabila si prospera. Multi posibili antreprenori stau pe loc deoarece se tem de esec. Printr-o abordare normala, pas cu pas, te poti pregati pentru lansare invatand despre aceste riscuri.
Sunt cativa pasi esentiali pe care trebuie sa-i urmezi pentru o lansare cu riscuri reduse:Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
1. Sa stii cum vei investi banii. Sa incepi o afacere presupune multe costuri, chiar si daca este una online. Ai banii sau vei face un credit? Iti vei pastra in paralel si locul de munca? Vei apela la cunostinte pentru ajutor? Fa-ti o strategie de investitie a fondurilor.
2. Fii realist in privinta timpului. Chiar si cu o idee simpla trebuie sa astepti cel putin 6-12 luni ca o afacere sa inceapa sa fie profitabila. Deci trebuie sa fii capabil sa iti acoperi cheltuielile altfel.
3. Nu te arunca la cheltuieli mari. Vezi cum poti sa incepi sa vinzi inainte sa platesti chiria pentru un magazin mare. Incearca un chiosc, e-commerce sau chiar sa inchiriezi un spatiu in cadrul unui magazin mai mare.
4. Urmeaza un plan de afacere. Daca fondatorii Groupon au inceput fara a avea vreo idee despre cum afacerea lor ar face bani nu inseamna ca si tu trebuie sa faci la fel. In realitate cele mai multe afaceri care incep in acest fel ajung la in pragul falimentului in cel mult doi ani. Creeaza de la inceput un model care sa iti aduca venituri.
5. Testati-va ideea pe potentiali clienti. E mai bine sa afli ca nimeni nu va cumpara produsul tau inainte sa investesti bani si sa lansezi o afacere. Vezi daca exista clienti pentru ceea ce vrei tu sa vinzi.
6. Fii pregatit sa iti adaptezi ideea. Investitorilor le plac fondatorii care stiu sa renunte repede la o idee daca aceasta nu functioneaza. O abilitate importanta a antreprenorilor este sa depisteze repede probleme si testeze alte moduri pana cand formeaza un concept la care clientii vor raspunde.
7. Creeaza-ti un grup. Nu vei reusi singur in afaceri. Gaseste alti antreprenori sau mentori si invata din experienta lor.
Daca decizi sa incerci sa pui pe picioare o afacere, fii dedicat. Daca nu esti pasionat de ceea ce incerci sa faci s-ar putea sa nu poti sa treci de obstacole.
Articole conexe
INS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a crescut cu 8,1%
de Bianca TilaAfaceri romanesti de succes. 5 to go afiseaza o crestere de 55% fata de anul trecut
de Bianca TilaCifra de afaceri din industrie a crescut in T1 2023
de Bianca TilaTeam First Software inregistreaza afaceri in crestere
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit