Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google adauga functii de scris bazate pe AI in Docs si Gmail

de Bianca Tila 15 Mar. 2023 49
Google adauga functii de scris bazate pe AI in Docs si Gmail
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Google isi continua eforturile tehnologice in cursa contracronometru in care s-a inscris cu Microsoft si multe alte companii din industrie. In acest sens, Google a anuntat mai multe facilitati din zona inteligentei artificiale, printre care un API pentru accesarea modelului lingvistic PaLM si o serie de functii pentru Gmail si Docs.

Noul API dezvoltat de companie pentru modelul lingvistic PaLM va permite companiilor sa genereze text, imagini sunet, audio si alte forme de continut pe baza unor descrieri simple, in limbaj natural.
 
De asemenea, compania a lansat si o serie de instrumente care sa vina in ajutorul dezvoltatorilor. MakerSuite se numara printre acestea si va ajuta la introducerea solicitarilor, completarea bazelor de date cu informatii sintetice si configurarea modelelor personalizate.
 
Google nu se opreste aici, va aduce suportul pentru AI generativ in cadrul platformei Vertex AI. In acest fel poate fi folosita pntru antrenarea si desfasurarea modelelor de invatare mecanica. 
 
Ultima noutate ce priveste strict companiile este Generative Al App Builder. Potrivit companiei, aceasta va facilita implementarea rapida a botilor, interfetelor de conversatie, motoarelor de cautare, asistentilor digitali si a celorlalte instrumente care vor avea un AI la baza.
 
Compania s-a folosit de aceasta ocazie pentru a anunta si o serie de functii pentru AI. Accesibilitatea acestora nu se va opri la companii, utilizatorii putand folositi aceste functii in Docs si Gmail.
 
Pe baza unei simple comenzi, Google Docs va putea compune texte. Compania a facut o demonstratie prin care se poate genera un anunt de angajare, insa, capacitatile AI-ului nu se opresc aici. Acelasi AI poate fi folosit sa rafineze textele.
 
AI-ul poate rescrie paragrafe de text in diverse tonalitati in Dosc si Gmail. Acesta poate fi pus sa faca text mai formal, sa elaboreze, sa-l scurteze sau sa-l rezume cu liniute.
 
La acest moment, functiile de AI din Gmail si Docs sunt diponibile unui numar limitat de utilizatori, in cadrul unui test desfasurat inainte de extinderea accesului.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: makersuitegooglegmaildocsmicrosoftaigenerative ai app builder

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai semnificativa crestere a datoriei in 2023

de Bianca Tila
22 Apr 2024
Deficitul guvernamental in UE a crescut anul trecut, de la 3,4% din PIB in 2022, pana la 3,5% din PIB in 2023. Romania se numara printre tarile...

Huawei si-a prezentat primul AI PC

de Bianca Tila
15 Apr 2024
MateBook X Pro este primul laptop cu functii de inteligenta artificiala al Huawei. Laptopul foloseste sistemul de operare HarmonyOS si modelul...

Microsoft: Xbox va beneficia de un chatbot

de Bianca Tila
03 Apr 2024
In curand, consola Xbox va avea propriul chatbot. Acesta va fi utilizat pentru automatizarea sarcinilor de suport tehnic. Compania testeaza un...

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai puternica crestere a vanzarilor cu amanuntul in luna noiembrie

de Bianca Tila
08 Ian 2024
Vanzarile cu amanuntul in UE si zona euro au afisat scaderi in luna noiembrie. Cu toate acestea, Romania se numara printre statele membre cu cea mai...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]