Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greseli fatale cand externalizezi servicii!

de Ilinca Dobrescu 24 Ian. 2013 2601
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Delegarea sarcinilor reprezinta un proces esential de intretinut pentru orice afacere, pentru orice proiect. Dar delegarea are nevoie de cateva principii clare pe care sa le respectam pentru ca totul sa mearga conform planului, si acest lucru este si mai important cand discutam despre procesul de externalizare de servicii.

Externalizarea serviciilor reprezinta o necesitate pentru numeroase afaceri. Nu avem spatiu de birouri si nici nu vrem sa investim resurse importante pentru cooptarea de angajati pe care, de altfel, s-ar putea sa ii folosim in mod ocazional, doar pentru anumite proiecte.

Oricare ar fi decizia luata, externalizarea trebuie sa treaca peste cateva greseli enorme:

1. Externalizati serviciile cu adevarat necesar de acoperit.
Nu subestimati costurile cu procesul de externalizare. Se poate ca rezultatele sa se lase asteptate mai mult timp decat ati estimat si atunci bugetul poate fi depasit si totul va avea un impact major asupra fluxului de numerar.

2. Asigurati-va ca procesul de externalizare este anexat de un sistem clar si sigur de masurare a rezultatelor. Veti fi multumit de rezultate doar atunci cand veti sti clar ce modificari s-au produs datorita firmelor catre care va externalizati serviciile si nu datorita altor procese separate.

Spre exemplu, serviciile de SEO sunt unele dintre cele mai usor de externalizat catre firme, companii si profesionisti ce preiau aceste roluri importante. Cu toate acestea, paginile unui site se pot indexa superior si datorita eforturilor editorilor si nu numai.

3. Nu investiti sume mari de bani din prima incercare. Intotdeauna este bine sa testati echipele de specialisti catre care va veti externaliza serviciile. Nu va alocati intreg bugetul din prima incercare, fara sa stiti pe mana cui va lasati banii.


4. Asigurati-va ca echipele de specialisti catre care va externalizati serviciile stiu exact ce au de facut, care este pragul de rentabilitate si care sunt conditiile pentru colaborari pe viitor. Este esential sa putem negocia clauzele contractuale care vor conta la final. Stabiliti ce rezultate va doriti, daca specialistii se angajeaza sa le obtina si ce se intampla in caz negativ.


Mult succes si externalizare profitabila!


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: externalizareexternalizare serviciiexternalizare sarcini

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]