Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hidroelectrica, dividende de 867 milioane lei. Profitul net a depasit 1 miliard

de Florin Amariei 26 Mar. 2020 1612
4.25 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Hidroelectrica va distribui dividende in valoare totala de 867 milioane lei, avand in vedere ca in 2019 a fost realizat un profit net de 1,33 miliarde lei.

”Pentru anul 2019, Hidroelectrica estimeaza o cifra de afaceri de 4,149 miliarde lei si un profit net de 1,334 miliarde lei. La aceste valori se estimeaza ca societatea va distribui dividende catre statul roman in suma de 867 milioane lei, cu un procent de distribuire de 90% din profitul net distribuibil”, arata un comunicat al companiei.
 
De asemenea, managementul Hidroelectrica a luat decizia de a plati la termen sarcinile fiscale ce revin companiei si de nu a face uz de posibilitatea de amanare a achitarii acestora in contextul problemelor generate de Covid-19.
 
”Astfel, la data de 25 martie compania a achitat catre bugetul de stat suma de 189 de milioane lei reprezentand impozit pe profit si TVA, urmand ca pana la data de 31 martie sa plateasca taxe si impozite locale in valoare de 34 milioane de lei”, arata compania.
 
Hidroelectrica este una dintre cele mai profitabile companii ale sectorului energetic romanesc si unul dintre cei mai importanti contributori la bugetul de stat al Romaniei.
 
”Este o decizie pe care am luat-o pentru a sprijini autoritatile centrale si locale in efortul de limitare si combatere a Covid-19. Suntem constienti ca este nevoie de un efor financiar semnificativ pe care statul roman il face pentru cetatenii sai si consideram ca si noi, la randul nostru, trebuie sa ne alaturam acestui demers. Este un moment in care toate companiile cu forta financiara, asa cum este si Hidroelectrica, trebuie sa arate solidaritate. Oricat de tentante ar putea parea facilitatile si inlesnirile fiscale oferite in aceste zile, noi, cei care avem posibilitatea de a ne plati indatoririle trebuie sa o facem, din spirit de responsabilitate sociala. Banii nostri merg acolo unde este nevoie de ei: catre actiunile de vindecare a celor bolnavi, catre protejarea celor vulnerabili si catre pastrarea vie a economiei romanesti”, a declarat Bogdan Badea, presedintele directoratului Hidroelectrica.
 
Hidroelectrica a inregistrat in anul 2018 un profit net de 1,939 miliarde lei raportat la o cifra de afaceri de 4,261 miliarde lei.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: hidroelectricadividendeprofit

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Bancile europene au afisat profituri record

de Bianca Tila
19 Feb 2024
Cele mai mari banci din Europa au avut anul trecut profituri cumulate pe peste 100 miliarde de euro. Impulsul dat de dobanzile crescute de Banca...

Vanzarile si profitul grupului care detine marca Gucci scad

de Bianca Tila
08 Feb 2024
Grupul francez de produse de lux Kering a anuntat scaderea vanzarilor si profitului net in 2023. Strategia de investitii va afecta rezultatele din...

Nokia: Profit operational sub asteptarile pietei

de Bianca Tila
21 Apr 2023
Nokia a anuntat un profit operational pentru primul trimestru sub asteptarile pietei, de 479 de milioane de euro, in scadere de la 583 de milioane in...

Sistem bancar. Profitul operational a fost de 22,596 miliarde de lei

de Bianca Tila
29 Nov 2022
Profitul operational in sistemul bancar a fost de 22,596 miliarde de lei in 2021. Comparativ cu anul 2020, s-a inregistrat o crestere de 19,462...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]