Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Impozitul minim global pentru companii nu se va aplica prea curand

de Florin Amariei 17 Iun. 2021 916
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Atingerea acestui acord a fost laudat, insa acum urmeaza partea cea mai grea: implementarea impozitului minim global pentru companii.

Drumul este complicat chiar in cadrul G7 (Marea Britanie, Franta, Italia, Canada, Japonia, Germania si SUA) care sustin planul, iar presedintele american Joe Biden va trebui sa-i convinga pe membrii recalcitranti ai Congresului SUA.
 
In ultimii ani, statele au avut divergente privind impozitarea multinationalelor, in special a gigantilor tehnologici din SUA. Dar atitudinea s-a schimbat, deoarece guvernele cauta noi surse de venituri dupa cheltuielile masive necesare pentru protejarea economiilor in timpul crizei provocate de pandemia de coronavirus (Covid-19).
 
Acordul anuntat sambata de G7 prevede un impozit minim de 15% aplicabil societatilor in fiecare tara unde opereaza, obiectivul fiind de a taxa multinationalele acolo unde realizeaza profitul si nu doar unde sunt inregistrate. Acest acord este doar primul pas dintr-un lung proces.
 
"Inca este un drum lung de parcurs", a declarat pentru AFP Elke Asen, analist de politici la think tank-ul Politica fiscala din Washington.
 
Reforma va fi acum analizata de ministrii de Finante din G20 (grupul celor 20 de economii dezvoltate si emergente) la reuniunea din iulie.
 
"Urmatorul pas va fi partea mai dificila: negocierile dintre cele 139 de tari sub egida Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica. Cred ca vom avea cativa ani de asteptat pana acordul va fi deplin implementat", considera Asen.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: impozit minim globalcompaniig7implementare impozit minim global companii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Companiile si-au majorat bugetele pentru salarii in 2022

de Bianca Tila
11 Iul 2022
Trei sferturi dintre companiile din Romania si-au majorat bugetele pentru salarii in acest an. Businessurile masurate de Barometrul de HR in luna...

PSD urmareste impozitarea veniturilor exceptionale ale companiilor

de Idei de afaceri
27 Ian 2022
Presedintele PSD a explicat la ce se refera supraimpozitarea si a aratat ca se va impune numai pentru acele venituri considerate exceptionale....

Taxa de solidaritate penalizeaza companiile care se conformeaza fiscal

de Florin Amariei
07 Dec 2021
Consiliul Investitorilor Straini sustine ca taxa de solidaritate penalizeaza companiile care se conformeaza fiscal. "Introducerea unor taxe...

Marile companii din cele mai puternice state din lume, impozitate suplimentar

de Florin Amariei
24 Mai 2021
Tarile din G7 au ajuns la un acord care stabileste ca marile companii vor fi impozitate suplimentar pentru generarea unui venit public care sa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]