Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inflatia din zona euro, la un nivel record

de Florin Amariei 01 Sep. 2021 906
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Eurostat estimeaza ca in zona euro inflatia a ajuns la un nivel record si, din nefericire, tendinta aceasta va continua.

Cresterea inflatiei in zona euro in august se explica in principal prin faptul ca preturile la energie au inregistrat o majorare de doua cifre, cu un avans 15,4%, in timp ce preturile la bunurile industriale neenergetice au urcat cu 2,7%, cele la alimente, bauturi alcoolice si tigari au inregistrat un avans de 2%, iar preturile la servicii au crescut cu 1,1%.
 
Cu toate acestea, datele Eurostat arata ca inflatia de baza (core inflation), adica ceea ce ramane dupa ce sunt eliminate preturile pentru bunuri volatile, precum energia si alimentele, a accelerat la 1,6% in august, de la 0,9% in iulie. De asemenea, un indicator care pe langa preturile la energie si alimente exclude si preturile la tigari, a urcat pana la 1,6%, de la 0,7%. Inflatia de baza este indicatorul urmarit cu atentie de catre BCE la elaborarea deciziilor sale de politica monetara.
 
Estimarea publicata marti de Eurostat este una preliminara, urmand ca o estimare revizuita, care sa includa si datele privind inflatia in Uniunea Europeana, sa fie data publicitatii in data de 17 septembrie.
 
Luna trecuta, dupa o procedura de revizuire strategica de 18 luni, Banca Centrala Europeana a anuntat modificarea tintei sale de inflatie la 2% pe termen mediu, renuntand la precedenta formulare potrivit careia BCE miza pe o tinta de inflatie "mai mica, dar apropiata de 2%", care a creat impresia ca institutia de la Frankfurt este mai preocupata de o crestere a preturilor peste tinta sa decat de una mai mica.
 
Tensiunile generate de preturile mari preocupa pietele financiare care se tem de posibilitatea unei majorari a dobanzilor.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: inflatiezona euroinflatie zona euroeurostat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Rata anuala a inflatiei coboara

de Bianca Tila
11 Apr 2024
Rata anuala a inflatiei a coborat in luna martie 2024 la 6,61%, de la 7,23% in februarie, in conditiile in care marfurile alimentare s-au scumpit cu...

Rata anuala a inflatiei a urcat la 7,41% in ianuarie 2024

de Bianca Tila
14 Feb 2024
Rata anuala a inflatiei a crescut in luna ianuarie a acestui an la 7,41%, de la 6,61% in decembrie, in conditiile in care marfurile alimentare s-au...

Rata anuala a inflatiei a scazut

de Bianca Tila
13 Dec 2023
In luna noiembrie a acestui an, rata anuala a scazut la 6,72%, de la 8,07% in octombrie, in conditiie in care marfurile alimentare s-au scumpit cu...

Rata anuala a inflatiei a inregistrat scaderi in iulie

de Bianca Tila
11 Aug 2023
Rata anuala a inflatiei a scazut in luna iulie 2023 la 9,4%, de la 10,3% in iunie. Rezultatele s-au inregistrat in conditiile in care marfurile...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]