Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ingrijorari cu privire la viitorul zonei euro

de Florin Amariei 26 Apr. 2021 1276
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un studiu releva ca exista mai multe ingrijorari cu privire la viitorul zonei euro din partea mai multor conducatori de companii.

"In contextul digitalizarii accelerate, amenintarile cibernetice au devenit a doua preocupare la nivel mondial, insa directorii est-europeni nu impartasesc acelasi nivel de ingrijorare, acestea clasandu-se abia pe locul 10 in topul preocuparilor. In schimb, CEO din regiune includ in top trei preocupari incertitudinea geopolitica. De altfel, 20% dintre executivii din ECE s-au aratat extrem de preocupati  cu privire la viitorul zonei euro, dublu fata de rata globala de 10%. Volatilitatea cursului de schimb valutar si fiscalitatea se regasesc de asemenea in topul preocuparilor directorilor executivi in urmatoarele 12 luni", se arata in studiul PwC.
 
PwC a chestionat 678 directori executivi din Europa Centrala si de Est, 175 fiind din Romania.
 
"Executivii din regiunea Europei Centrale si de Est au, dupa cum rezulta din sondaj, alte ingrijorari majore decat cele existente la nivel global. Coreland aceste preocupari cu planurile de afaceri mai putin indraznete, ne putem face o idee care este cauza acestei abordari: instabilitatea politica si legislativa mai accentuata decat in alte zone ale lumii", a declarat Liderul Serviciilor pentru Consultanta in Afaceri al PwC Romania, Dinu Bumbacea.
 
Nu este nicio surpriza ca atat pandemia, cat si criza sanitara se afla in topul listei de amenintari in ceea ce priveste perspectiva dezvoltarii afacerilor atat global, cat si in Europa Centrala si de Est, depasind suprareglementarea, aflata in acest an pe locul secund.
 
"Liderii de business din Europa Centrala si de Est sunt foarte increzatori in sansele de revenire economica in 2021 si optimismul lor se reflecta in felul in care evalueaza perspectivele propriilor companii. Totusi, remarcam doua diferente fata de omologii lor la nivel global. Chiar daca ponderea celor din regiunea noastra care se asteapta la cresterea veniturilor in urmatoarele 12 luni este similara cu a celor la nivel global, atunci cand vine vorba de profitabilitate, sunt mult mai rezervati. Observam aceeasi abordare precauta in privinta initiativelor de crestere a afacerilor, precum fuziunile si achizitiile, parteneriatele sau cedarea unor pachete de actiuni. Concluzionand, executivii din regiunea noastra sunt mai conservatori, mai putini dispusi sa-si asume riscuri sau sa adopte schimbari ca raspuns la amenintari, fata de media la nivel global", a mai spus Bumbacea.
 
Directorii generali din Europa Centrala si de Est (ECE) sunt mai conservatori decat omologii lor globali in ceea ce priveste initiativele de dezvoltare a afacerilor in urmatoarele 12 luni, cautand mai degraba eficienta operationala decat cresterea prin fuziuni, achizitii sau parteneriate strategice, reiese studiul PwC.
 
"In urmatoarele 12 luni, 53% dintre CEO din ECE previzioneaza cresterea profitabilitatii comparativ cu 65% la nivel global. Doar 21% iau in considerare noi fuziuni si achizitii pentru a stimula cresterea, comparativ cu 38% la nivel global, si doar 20% cauta noi aliante si parteneriate strategice, fata de 35% la nivel global. In acelasi timp, doar 3% se gandesc sa-si vanda afacerea, fata de 13% la nivel global. Dintre cele opt posibile modalitati de stimulare a cresterii incluse in sondaj ”eficienta operationala” a fost singura care a inregistrat o pondere mai mare in randul directorilor din ECE, de 78%, versus omologii lor de la nivel global, de 77%", se mai arata in raportul PwC.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: ingrijorarizona euroconducatori companiidirectori executivi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Inflatia din zona euro, la un nivel record

de Florin Amariei
01 Sep 2021
Eurostat estimeaza ca in zona euro inflatia a ajuns la un nivel record si, din nefericire, tendinta aceasta va continua. Cresterea inflatiei in...

Romania va adera la zona euro de-abia in 20230

de Florin Amariei
26 Iul 2021
Specialistii CFA sustin ca tara noastra nu va reusi sa adopte euro la fel de repede ca Bulgaria. Noi va trebui sa asteptam pana la finalul deceniului....

Analiza. Activitatea economica din zona euro, mai slaba decat s-a preconizat in 2020

de Florin Amariei
06 Ian 2021
O analiza noua a Markit releva faptul ca activitatea economica din zona euro a fost mai slaba decat s-a preconizat in 2020. Bineinteles, pandemia a...

Analiza: Zona euro a trecut de ce e mai rau

de Florin Amariei
22 Mai 2020
O noua analiza Markit releva faptul ca zona euro pare sa fi trecut deja de ce e mai rau. Indicele lunar afisa un nivel de 30,5 puncte, fata de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]