Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

INS: Afacerile din comert, crestere modica in primele noua luni din 2020

de Florin Amariei 05 Nov. 2020 1322
3.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Institutul National de Statistica (INS) anunta joi ca afacerile din comert au cunoscut o crestere modica in primele noua luni din 2020. Desi era asteptata o crestere mai consistenta, vestile sunt bune!

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut in primele noua luni ale acestui an atat ca serie bruta, cu 1,7%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 1,4%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
 
Ca serie bruta, avansul afacerilor din comert a fost de generat, in perioada ianuarie-septembrie, de cresterea vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+5,8%) si a vanzarilor de produse nealimentare (+3,9%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 8,4%.
 
Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cresterea s-a datorat avansului vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+5,8%) si vanzarilor de produse nealimentare (+3,5%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 8,4%.
 
In luna septembrie 2020, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cu 0,4%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,7%.
 
Pe serie bruta, cresterea a fost generata de sporirea vanzarilor de produse nealimentare (+5,3%). Pe de alta parte, scaderi au inregistrat comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-3,1%) si vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-3%).
 
Pe serie ajustata, evolutia cifrei de afaceri a fost determinata de cresterile inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+2,8%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+2%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+1,1%).
 
Fata de luna septembrie 2019, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut atat ca serie bruta cu 4,6%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 3,5%.
 
Evolutia pe serie bruta a fost datorata cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+11,6%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+2,8%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 4,2%.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: insafacericomertcrestere afaceri comert 2020

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Crowdfunding. Ce inseamna, platforme din Romania si cum functioneaza o campanie de crowdfunding

de Bianca Tila
03 Ian 2024
Daca esti la inceput de drum in antreprenoriat cu siguranta te-ai intrebat ce alte posibilitati de finantare ai la indemana pentru a-ti dezvolta...

Afaceri romanesti de succes. 5 to go afiseaza o crestere de 55% fata de anul trecut

de Bianca Tila
03 Aug 2023
Lantul de cafenele 5 To Go se remarca fata de anul trecut. In prima jumatate a anului 2023 a depasit cu 5% cifra de afaceri estimata. Comparativ cu...

Cifra de afaceri din industrie a crescut in T1 2023

de Bianca Tila
17 Mai 2023
Cifra de afaceri din industrie pe total a inregistrat cresteri de 5,5% in termeni nominali, in perioada 1 ianuarie - 31 martie 2023, fata de perioada...

Blue Air intra in insolventa

de Bianca Tila
22 Mar 2023
Blue Air, aflata in portofoliul statului care detine 75% din actiuni, a intrat in insolventa, la propria cerere. Pe lista creditorilor se afla...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]