Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Investitie de 5 milioane de euro intr-o fabrica din Tecuci

de Florin Amariei 14 Apr. 2021 1234
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru triplarea productiei actuale, o companie investeste 5 milioane de euro intr-o fabrica din Tecuci.

"Investitia totala in noua fabrica de productie se ridica la peste 5 milioane de euro si a fost posibila prin sustinerea companiei de private equity, Roca Investments, printr-o finantare bancara si prin grantul nerambursabil obtinut prin schema de ajutor de stat nr. 807/ 2014, in valoare de aproximativ 2,3 milioane euro", anunta compania.
 
In obtinerea grantului nerambursabil, Artesana a colaborat cu echipa Noerr, specializata in consultanta pentru obtinerea de ajutoare de stat, iar termenul scurs din momentul depunerii aplicatiei si pana la decizia de aprobare a fost de aproximativ 6 luni.
 
Noua fabrica va fi construita langa cea existenta si va avea o suprafata totala de 3.100 mp, din care suprafata de productie va ocupa circa 2.350 mp si va asigura o capacitate suplimentara de productie de aproximativ 40 tone de lapte pe zi, de trei ori mai mult fata de productia actuala.
 
Astfel, numarul total al angajatilor Artesana va creste pana la aproximativ 100 de persoane, in acelasi ritm cu cresterea graduala a productiei estimata sa ajunga la capacitate maxima la finalul anului 2022.
 
"Constructia noii fabrici reprezinta un moment extrem de important, care marcheaza o noua etapa in dezvoltarea Artesana. In ultimii ani, am simtit o crestere a interesului consumatorilor pentru produsele lactate premium si ne doream sa putem raspunde cererii tot mai mari din piata. Extinderea capacitatii de productie exista in planurile noastre de dezvoltare inca de acum 3 ani. Credem insa ca acum este momentul pentru aceasta investitie, beneficiind de oportunitatea grantului nearmbursabil si bazandu-ne pe parteneriatul solid cu Roca Investments alaturi de care putem sa acceleram scalarea companiei si sa amplificam potentialul brandului nostru", a declarat co-fondatorul Artesana, Daniel Donici.  
 
Pe langa zona de productie, noua constructie a fost proiectata sa incorporeze spatii extinse de birouri, mai multe sali de intalniri si de evenimente, precum si un mini-atelier artizanal destinat activitatilor de team building unde grupurile de participanti vor invata sa produca lactate artizanale, sub indrumarea specialistilor Artesana. 
 
Artesana a incheiat anul 2020 cu o cifra de afaceri de aproximativ 3,7 milioane de euro, in crestere cu 21% fata de anul anterior, si si-a extins distributia in peste 700 de magazine din retailul modern, precum si in lanturi locale si bacanii specializate.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: investitiefabricalaptetecuciartesana

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]