Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Isarescu, BNR: Romania, concentrata pe echilibrul macroeconomic

de Florin Amariei 13 Feb. 2020 1536
2.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, arata ca tara noastra e concentrata pe echilibrul macroeconomic. Declaratia a fost facuta in cadrul unui eveniment de specialitate.

"Ca veteran al acestei functii, din 1990, inteleg foarte bine cum Romania a beneficiat de sprijinul oferit de BEI (Banca Europeana de Investitii, n.r.). Proiectele finantate de BEI s-au dovedit a fi un catalizator pentru dezvoltare si cu efecte de multiplicare in toate sectoarele. Totusi, Romania continua sa aiba nevoie de strategii solide, bazate pe investitii in domenii prioritare, cum ar fi infrastructura, sanatatea si alte domenii in stransa legatura cu alte state europene.

Acest lucru presupune provocari, dar si oportunitati. Ultimul raport BEI se refera la contextul ratelor de dobanda reduse care ofera un sprijin pentru investitii in infrastructura smart, digitalizare pentru economie digitala, fintech si combatarea riscurilor climatice. De la aderarea la Uniunea Europeana si pana in 2018, Romania a accesat mai mult de 21 de miliarde de euro din fonduri europene pentru a compensa discrepantele si pentru convergenta economica. BNR a desfasurat o cercetare asupra acestora si a constatat o crestere de 1% din PIB pe structura fondurilor de coeziune, iar asupra mediului de afaceri, de 3%.

Asta arata eforturile pe care Romania le face pentru a garanta imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene. Romania se preocupa de pastrarea echilibrului macroeconomic", a afirmat Isarescu.
 
Guvernatorul BNR a punctat faptul ca, pe segmentul investitiilor straine directe, Romania are o imagine mixta, ca urmare a presiunilor continue asupra cresterii economice, care au condus la o realocare a investitiilor.
 
"La investitiile straine directe imaginea e mixta. In a doua jumatate a anului 2018 si inceputul lui 2019 presiunile continue asupra cresterii economice si a mediului economic au generat o realocare a investitiilor si din cauza nesigurantei geopolitice si a dificultatilor economice din intreaga lume. Noile tehnologii au fost afectate si au aparut noi provocari pentru sectorul financiar-bancar.

Pe de alta parte, investitiile in politicile de mediu, in politici sociale, s-au aliniat cu obiectivele climatice si cu dezvoltarea durabila", a spus Mugur Isarescu.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: isarescubnrromaniamacroeconomicechilibru

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai puternica crestere a vanzarilor cu amanuntul in luna noiembrie

de Bianca Tila
08 Ian 2024
Vanzarile cu amanuntul in UE si zona euro au afisat scaderi in luna noiembrie. Cu toate acestea, Romania se numara printre statele membre cu cea mai...

Crowdfunding. Ce inseamna, platforme din Romania si cum functioneaza o campanie de crowdfunding

de Bianca Tila
03 Ian 2024
Daca esti la inceput de drum in antreprenoriat cu siguranta te-ai intrebat ce alte posibilitati de finantare ai la indemana pentru a-ti dezvolta...

Numarul firmelor cu capital strain nou infiintate in Romania creste

de Bianca Tila
14 Iun 2023
In primele patru luni ale anului, numarul firmelor cu capital strain nou infiintate in Romania a crescut cu 4,6%, comparativ cu perioada similara din...

BNR: Deficitul de cont curent s-a majorat

de Bianca Tila
13 Ian 2023
Contul curent al balantei de plati a afisat un deficit de 25,340 miliarde de euro in perioada ianuarie - noiembrie 2022. Rezultatul este in crestere...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]