Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

JLL: Va urma o corectie sau o criza in sectorul rezidential

de Florin Amariei 13 Sep. 2019 2697
4.3 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Compania de consultanta imobiliara JLL Romania anticipeaza o corectie sau o criza pe piata imobiliara din Romania, insa doar pentru sectorul rezidential.

”Pe piata de birouri se vad foarte multe dezvoltari, care sunt sustinute de activitatea de inchiriere. Chiar daca anul acesta vom avea un an record de peste 400.000 mp de birouri lansate pe piata, rata de neocupare scade, nu creste. Pentru ca activitatea pe partea de inchiriere este foarte mare. Pe sectorul rezidential este alta poveste. Si eu personal mi-am luat acum un an un apartament si, daca il vand acum, mai iau 50-60.000 euro in plus pe el nejustificat, din punctul meu de vedere”, a declarat joi Marius Scuta, seful departamentului de birouri la JLL Romania, in cadrul unei intalniri cu presa.
 
El afirma ca preturile in prezent sunt exagerat de mari, cel putin pe sectorul rezidential.
 
”Preturile sunt exagerat de mari, foarte multe nejustificate. Dar daca va veni o noua recesiune, o corectie pe piata, probabil ca produsele de lux vor avea in continuare cautare si vor avea o corectie de pret de 10-15%, pe cand celelalte, care sunt cutii de chibrituri, construite peste tot la marginea orasului, acelea vor avea o cadere ca si in criza din 2008”, a mai spus el.
 
Locatia si calitatea sunt cele mai importante, precizeaza Marius Scuta.
 
”Toate semnele din exterior si din interiorul companiei noastre sunt de atentionare ca va urma ceva. Criza, corectie, ceva va urma. Nu stim la ce nivel, dar ceva va urma, dar este un ciclu normal. Ca si efect, nu credem ca va fi ca si cel in 2009”, a mai spus acesta.
 
Stocul modern de birouri din Bucuresti este de peste 2,84 milioane metri patrati, dintre care mai mult de 66% este reprezentat de cladiri de clasa A.
 
Piata de birouri din Capitala este impartita in 12 sub-piete, printre care cele mai mari sunt Floreasca Barbu Vacarescu, Centru –Vest, Dimitrie Pompeiu si CBD.
 
Livrarile de spatii de birouri au ajuns la aproape 180.000 metri patrati in prima jumatate a anului, comparativ cu 141.800 mp in intreg anul 2018.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: jllcorectiecrizasectorul rezidentialromania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.3 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai semnificativa crestere a datoriei in 2023

de Bianca Tila
22 Apr 2024
Deficitul guvernamental in UE a crescut anul trecut, de la 3,4% din PIB in 2022, pana la 3,5% din PIB in 2023. Romania se numara printre tarile...

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai puternica crestere a vanzarilor cu amanuntul in luna noiembrie

de Bianca Tila
08 Ian 2024
Vanzarile cu amanuntul in UE si zona euro au afisat scaderi in luna noiembrie. Cu toate acestea, Romania se numara printre statele membre cu cea mai...

Crowdfunding. Ce inseamna, platforme din Romania si cum functioneaza o campanie de crowdfunding

de Bianca Tila
03 Ian 2024
Daca esti la inceput de drum in antreprenoriat cu siguranta te-ai intrebat ce alte posibilitati de finantare ai la indemana pentru a-ti dezvolta...

Numarul firmelor cu capital strain nou infiintate in Romania creste

de Bianca Tila
14 Iun 2023
In primele patru luni ale anului, numarul firmelor cu capital strain nou infiintate in Romania a crescut cu 4,6%, comparativ cu perioada similara din...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]