Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Jocurile video au crescut cu peste 25% in 2022

de Bianca Tila 16 Oct. 2023 76
Jocurile video au crescut cu peste 25% in 2022
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Industria dezvoltatoare de jocuri video din Romania a afisat, anul trecut, o crestere de 25,7% comparativ cu anul anterior.

Cifra de afaceri pe fiecare angajat din domeniu a ajuns la peste 48.000 de euro, cu 50% mai mult fata de anul 2019, potrivit datelor incluse in studiul anual realizat de Asociatia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din Romania.
 
Afacerile din industria de profil au fost de 332 milioane de dolari, in cursul anului trecut, cea mai mare crestere inregistrata de la an la an din 2014 pana la data analizata.
 
"Aceasta crestere va continua si in 2023, 68% din cele 222 studiouri active in Romania reconfirmand continuarea angajarilor si in anul curent, 26% din studiouri fiind deschise si la ideea de a derula programe de internship. In jur de 60% din totalul noilor angajari din acest an au fost pentru pozitii de junior", noteaza RGDA.
 
Potrivit studiului, formatul de munca hibrid este preferat de 42% de firme si doar 21% opteaza pentru modelul de munca de la birou.
 
In 2022 s-a inregistrat o crestere a numarului de jocuri dezvoltate cu participarea studiourilor din Romania. Printre cele mai notabile jocuri se afla: FIFA 23 (Electronic Arts Romania) si Metal Hellsinger (Funcom Romania).
 
De asemenea, Assassin's Creed Mirage (Ubisoft Romania) si EA Sports FC 24 (Electronic Arts Romania) erau in dezvoltare in 2022 si au fost lansate in aceasta toamna. Printre jocurile dezvoltate de studiourile independente romanesti se afla: Trinity Fusion (Angry Mob Games), Wild Things: Animal Adventures (Amber Studio), Bear and Breakfast (Gummy Cat) si Last Days of Lazarus (Darkania Works, GrimTalin).
 
"Industria locala continua sa se bucure de un interes considerabil din partea dezvoltatorilor internationali, dar si din partea investitorilor. In 2022, studioul romanesc Metagame a fost preluat de Fortis, iar Amber a reusit sa atraga o investitie de 20 de milioane de dolari din partea fondului de investitii Emona Capital", se mentioneaza intr-un comunicat de presa al RGDA.
 
Cele mai importante zece companii romanesti in 2022, in functie de cifra de afaceri, sunt: Electronic Arts Romania, Ubisoft Romania, Amber Studio, Gameloft Romania, Green Horse Games, Playtika, Quantic Lab, Super Hippo Games/Nutaku, eRepublik si Whyttest.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: cifra de afaceri jocuri videoindustria dezvoltatoare de jocuri video

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]