Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

KeysFin: Economia Romaniei, crestere de 3,5% in 2021

de Florin Amariei 31 Ian. 2021 1299
2.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O noua analiza a KeysFin releva ca economia Romaniei va cunoaste o crestere de 3,5% in 2021.

"In 2020, economia a ramas in intervalul estimat de noi inca din martie anul trecut (scadere anuala cuprinsa intre 5 si 7%), iar pentru 2021 ne asteptam la o revenire a economiei intre 2,5 si 3,5%, vizibila mai ales din trimestrul al doilea, pe fondul efectului de baza", a declarat Roxana Popescu, managing director KeysFin, unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii de business information din Romania.
 
Potrivit sursei citate, desi 2020 se anunta un an fatidic pentru economia locala, numarul de insolvente, suspendari, dizolvari sau radieri de companii a fost cu mult sub cel din 2019.
 
Astfel, managerii romani au preferat sa isi schimbe modelul de business, in loc sa inchida afacerile, insa s-au bazat si pe ajutoarele fiscale acordate de autoritati.
 
Provocarile managerilor vor continua si in 2021, iar succesul lor va depinde si de performanta autoritatilor in continuarea echilibrarii ajustarii fiscale cu sustinerea economiei, potrivit ultimei editii a raportului KeysFin Macro Update.
 
Totodata, numarul companiilor suspendate a scazut in anul pandemiei cu 22% fata de 2019, la 10.913 companii. Numarul companiilor care au intrat in insolventa a scazut si el, cu 12,7% in 2020 fata de anul anterior, la un nou minim istoric, de 5.694 companii, potrivit datelor de la Registrul Comertului.
 
Pe de alta parte, radierile si dizolvarile s-au redus cu 43% in 2020 fata de 2019, la cel mai scazut nivel din ultimii zece ani, de 77.099 companii, iar numarul entitatilor active (PFA si persoane juridice) a crescut anul trecut cu 5%, la cel mai ridicat nivel din istorie (la sfarsitul perioadei), de 1.430.180 la 31 decembrie 2020.
 
Ajuns la cea de-a treia editie, KeysFin Macro Update reprezinta sinteza actualizata si obiectiva a evolutiei mediului de business local in conditii de pandemie.
 
In opinia analistilor KeysFin, structura rigida si nesustenabila a cheltuielilor bugetare, coroborata cu ineficienta colectarii, a dus la aparitia unui dezechilibru singular in Europa: cheltuielile sociale, respectiv salariile din sectorul public si pensiile, aproape ca depasesc veniturile incasate de stat din taxe si impozite.
 
In acelasi timp, continuarea masurilor de sustinere a mediului de afaceri in fata unei crize fara precedent: suspendarea platilor catre creditori, esalonarea simplificata, schemele de granturi, IMM Invest, masurile de protejare a fortei de munca, dar mai ales volumul si schema de alocare a fondurilor europene atrase raman cheia performantei economice pe termen scurt si mediu, se arata in raport.
 
Totodata, inmatricularile de companii si-au temperat scaderea generata de pandemie, numarul acestora reducandu-se la aproape 110.000 de companii nou-infiintate in 2020.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: analiza keysfincrestereeconomia romaniei 2021keysfin romania 2021

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai semnificativa crestere a datoriei in 2023

de Bianca Tila
22 Apr 2024
Deficitul guvernamental in UE a crescut anul trecut, de la 3,4% din PIB in 2022, pana la 3,5% din PIB in 2023. Romania se numara printre tarile...

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai puternica crestere a vanzarilor cu amanuntul in luna noiembrie

de Bianca Tila
08 Ian 2024
Vanzarile cu amanuntul in UE si zona euro au afisat scaderi in luna noiembrie. Cu toate acestea, Romania se numara printre statele membre cu cea mai...

Afaceri romanesti de succes. 5 to go afiseaza o crestere de 55% fata de anul trecut

de Bianca Tila
03 Aug 2023
Lantul de cafenele 5 To Go se remarca fata de anul trecut. In prima jumatate a anului 2023 a depasit cu 5% cifra de afaceri estimata. Comparativ cu...

Proprietarul magazinelor Zara raporteaza o crestere de 54%

de Bianca Tila
07 Iun 2023
Inditex, proprietarul magazinelor Zara, a anuntat o crestere de 54% a profitului net in perioada februarie - aprilie 2023. Dupa un nivel solid in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]