Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lista criptomonede. 10 criptomonede de viitor in care sa investesti in 2023

de Bianca Tila 23 Iun. 2023 235
Lista criptomonede. 10 criptomonede de viitor in care sa investesti in 2023
4.67 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Criptomonedele nu sunt gestionate de un sistem central, precum guvernul si se bazeaza pe tehnologia blockchain. Pe masura ce banii digitali continua sa castige teren pe Wall Street, mai multe optiuni devin disponibile. Mai exact, pe piata la momentul actual exista 25.000 de criptomonede.

Majoritatea oamenilor trateaza piata crypto ca pe o investitie pe termen lung. Totusi, fluctuatiile fac ca investitiile in acest sector sa fie riscante, precum s-a demonstrat anul trecut, cand piata era in cadere libera.
 

Bitcoin

 
Bitcoin este in continuare in topul criptomonedelor, in ciuda scaderilor inregistrate anul trecut.
 
Bitcoin a fost creat in 2009 de Satoshi Nakamoto si reprezinta criptomoneda originala. Acesta ruleaza pe un blockchain sau pe un registru ce inregistreaza tranzactiile distribuite intr-o retea de mii de computere.
 
Bitcoin are o capitalizare pe piata de 506,7 miliarde USD.
 
Pretul acestuia a crescut rapid, avand in vedere ca a devenit un nume cunoscut. In 2016, un Bitcoin putea fi cumparat cu aproximativ 500 USD, iar in 2023, pretul a crescut cu 5.124% la 26.120 USD.
 

Ethereum

 
Ethereum este favoritul dezvoltatorilor de programe datorita aplicatiilor sale, precum contractele inteligente care se executa automat atunci cand sunt indeplinite conditiile si jetoanele nefungibile.
 
Asemanator cu Bitcoin, Ethereum a cunoscut o crestere rapida. Din 2016 pana la sfarsitul lunii iunie 2023, pretul acestuia a crescut cu 15.740%, de la 11 USD la 1.742 USD.

Afla mai multe detalii despre criptomonede cu ajutorul ghidului complet "Criptomonede. Ghid practic pentru incepatori"...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Capitalizarea pietei este de 209,5 miliarde USD.
 

BNB

 
O alta criptomoneda care da sperante este BNB, numita la inceput binance coin. Aceasta a uimit datorita performantei sale de-a lungul timpului. BNB s-a dovedit a fi una dintre optiunile de investitii mai stabile.
 
Binance si-a asumat un rol important in stabilizarea industriei crypto, in urma prabusirii FTX. Criptomoneda a alocat 1 miliard de dolari unui fond de recuperare creat pentru a mentine pe linia de plutire jucatorii din piata.
 
Capitalizarea pietei este de 37,7 miliarde USD.
 

Tether

 
Tether este o investitie buna in acest an, avand in vedere ca este o moneda stabila. Aceasta este sustinuta de monede fiat precum dolarul american si euro. 
 
Aceasta criptomoneda este favorizata de investitorii care se tem de volatilitatea extrema a altor monede.

Capitalizarea pietei este de 83,5 miliarde USD.
 

Moneda dolar american - USD Coin

 
La fel ca in cazul Tether, USD Coin este o moneda stabila, sustinuta de dolarul american. De asemenea, aceasta criptomoneda vizeaza un raport de 1 USD la 1 USD Coin.
 
In plus, USD Coin este alimentat de Ethereum, avand o capitalizare de piata de 28,3 miliarde USD.
 

Cardano 

 
Cardano are o influenta mai mica, lucru ce atrage usor investitori. Comparativ cu Bitcoin, o tranzactie pe Cardano este mai simpla. Acest fapt subliniaza ca tranzactiile sunt mai rapide si mai ieftine.
 
Capitalizarea acestei criptomonede este de 9,7 miliarde USD.
 

XRP 

 
La inceputul anului 2017, XRP era 0,006 USD. Pretul acestuia a inceput sa urce la 0,53 USD in acest an, egal cu o crestere de 8,744%.
 
Capitalizarea pietei este de 27,6 miliarde USD.
 
De asemenea, XRP a fost creata de unii dintre fondatorii Ripple, o companie de tehnologe digitala si de procesare a platilor. XRP poate fi utilizat in retea pentru a facilita schimburile de diferite tipuri de monede.
 

Solana

 
Criptomoneda a fost dezvoltata cu scopul de a ajuta la utilizarea finantelor descentralizate, a aplicatiilor descentralizate si a contractelor inteligente. De asemenea, Solana ruleaza pe un mecanism hibrid unic.
Capitalizarea de piata este de 6,1 miliarde USD, fiind lansata in 2020 cu pretul de inceput de 0,77 USD. Pana la sfarsitul lunii iunie 2023, pretul a crescut la 15,29 USD, inregistrand un castig de 1.886%.
 

TRON

 
TRON este o platforma blockchain descentralizata fondata in 2017. La acel moment, TRON valora 0,0025 USD. Pretul a afisat cresteri la cinci ani dupa lansare, la 0,07 USD, inregistrand o crestere de 2.700%. Avand in vedere aceste date, TRON a devenit una dintre criptomonedele cu cea mai rapida crestere.
 
Capitalizarea pietei este de 6,5 miliarde USD.
 

Dogecoin

 
Dogecoin a inceput ca o gluma in 2013, dar a evoluat rapid intr-o criptomoneda faimoasa datorita comunitatii dedicate si a meme-lor creative. 
 
Spre deosebire de alte criptomonede, Dogecoin nu are o limita anume de criptomonede. In acest sens, moneda este susceptibila de devalorizare pe masura ce oferta creste. In 2017, pretul criptomonedei era de 0,0002 USD. In acest an, pretul acesteia a urcat la 0,06 USD, avand o crestere de 30.766%.
 
Capitalizarea pietei este de 8,6 miliarde USD.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: criptomonedeinvestitiepiata cryptoinvestitie 2023

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Noi reglementari pentru industria criptomonedelor

de Bianca Tila
31 Oct 2023
Guvernul Marii Britanii a confirmat planurile de reglementare a industriei criptomonedelor, potrivit unui document de consultare care introduce...

Piata Crypto: FTX provoaca o noua prabusire

de Bianca Tila
20 Ian 2023
Pe fondul crizei de lichiditati provocata de prabusirea platformei FTX, brokerul de criptomonede Genesis Global Trading a solicitat protectia...

Era criptomonedelor se stinge

de Bianca Tila
04 Iul 2022
Proiectul crypto al Facebook se inchide definitiv pe data de 1 septembrie. Compania-mama planuieste sa inchida portofelul digital Novi la doar 11...

Avertisment oficial UE: Veti pierde toti banii daca investiti in criptomonede

de Idei de afaceri
18 Mar 2022
Uniunea Europeana (UE) a lansat un avertisment oficial pentru toti cetatenii blocului comunitar care vor sa investeasca in criptomonede sau alte...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]