Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Managementul financiar - Notiuni de baza si extrem de utile

67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Rolul managementului financiar este cel de a face legatura dintre management si contablitate. Informatiile obtinute din datele financiar-contabile permit managerului sa administreze fluxul de resurse care ii stau la dispozitie (financiare, umane, materiale).

Din necesitatea acestor informatii rezulta existenta practica a doua contabilitati ( in ambele, colaboratorul managerului este un contabil sau o societate de contabilitate competenta), si anume:

1. Contabilitatea financiara - care se ocupa cu prezentarea unor informatii financiare actionarilor/asociatilor, bancilor, creditorilor etc., pentru a-i tine la curent cu realizarile pe o anumita perioada.
2. Contabilitatea manageriala - care se utilizeaza numai in interiorul firmei, cu scopul de a oferi informatii financiare managerului in procesul de planificare.

Cele doua contabilitati nu se confunda si nu elimina contabilitatea propriu-zisa, cu destinatie fiscala. Managementul financiar are rolul de a prijini activitatea managerilor de administrare a resurselor materiale si umane, ajutandu-i sa stie cum sunt utilizate resursele si cum ar trebui sa fie utilizate.

Aceste resurse trebuie vzute cat mai dinamic posibil, ele regasindu-se atat in firma, cat si la intrare si la iesire, si putand fi masurate prin atribuirea de valori banesti. Fara aceste valori, este greu de stabilit cat de eficient sunt utilizate resursele. Sensul acestor valori poate fi inteles numai daca intelegem scopul activitatii firmei, misiunea si valorile ei.

Pentru a putea masura reusita transformarii intrarilor ( detergenti, diverse materiale, energie, forta de munca etc.) in procesele tehnologice ( curatat, spalat, calcat, comportament fata de clienti etc.) in iesiri ( serviciile oferite regasite in venituri), avem la dispozitie urmatoarele modalitati de estimare:
1. masurarea eficientei de utilizare a resurselor la intrare;
2. cantitatea si calitatea serviciilor la iesire.


Tags: management financiarcontabilitate financiaracontabilitate managerialadate financiar-contabile

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]