Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Manual pentru bani digitali, realizat de mai multe banci europene

de Florin Amariei 01 Oct. 2021 921
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Influenta criptomonedelor si a dublarii virtuale pentru dolar sau euro a dus la crearea unui manual pentru bani digitali.

Ingrijorati ca dezvoltarea exploziva a bitcoin si a altor criptomonede ar putea sa le slabeasca capacitatea de control al banilor, reprezentantii bancilor centrale, de la Beijing si pana la Washington, exploreaza adoptarea unor monede digitale, cunoscute sub nunele de CBDC.
 
Si, chiar daca ar mai putea dura ani de zile pana la utilizarea pe scara larga a unui dolar sau euro digital, actiunile bancilor centrale in acest sens se intensifica pe masura ce consumatorii renunta tot mai mult la numerar in favoarea platilor digitale prin carduri sau telefoane mobile.
 
Un numar de sapte banci centrale, intre care cele din SUA, Marea Britanie si zona euro, dar nu si din China, au anuntat ca CBDC-urile trebuie sa aiba in jurul lor entitati publce si private, pentru a le integra in sistemele de plati existente.
 
Monedele digitale va trebui sa fie utilizate prin actualele sisteme interne de plati, cu strategii de adoptare adaptate conditiilor economice reale, au aratat bancile centrale, care colaboreaza cu Banca pentru Reglemente Internationale.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: manual bani digitali

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]