Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marile companii din cele mai puternice state din lume, impozitate suplimentar

de Florin Amariei 24 Mai. 2021 905
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Tarile din G7 au ajuns la un acord care stabileste ca marile companii vor fi impozitate suplimentar pentru generarea unui venit public care sa acopere efectele inflationiste ale imprumuturilor si altor programe de sprijin.

Cea mai recenta propunere a SUA privind un impozit minim de 15% pe profitul companiilor valabil la nivel global va contribui la ajungerea la un acord de referinta la nivel international in cursul verii, a declarat vineri ministrul german al Finantelor, Olaf Scholz.
 
"Acesta este un progres important. Avem nevoie de un acord. Acest lucru se va intampla acum", le-a spus Olaf Scholz jurnalistilor la reuniunea de la Lisabona a ministrilor de Finante din zona euro (Eurogrup).
 
Prezent la acelasi eveniment, ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a apreciat ca propunerea americana ar putea fi "un compromis bun". "Aspectul important nu este cifra ci sa avem un acord politic cu privire la cei doi piloni: taxarea digitala si un impozit minim pe profit cat mai curand posibil, adica la reuniunea G20 care va avea loc la inceputul lunii iulie in Italia", a apreciat Le Maire.
 
Luna trecuta, secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, anunta ca SUA vor face presiuni asupra partenerilor din G20 pentru adoptarea unui impozit minim pe profitul companiilor valabil la nivel global. "Lucram impreuna cu tarile din G20 pentru a ajunge la un acord cu privire la o rata minima de impozitare a companiilor, care ar putea pune capat unei curse care dureaza de 30 de ani privind reducerea impozitelor pentru companii", a spus Yellen.
 
Cateva zile mai tarziu, economistul sef al Fondului Monetar International, Gita Gopinath, a spus si ea ca FMI s-a pronuntat de mult timp in favoarea adoptarii unui impozit minim pe profitul companiilor valabil la nivel global.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: g7impozitare companiiacord impozitare companiiimpozit global companii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]