Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Markit: Activitatea economica europeana, scadere fara precedent

de Florin Amariei 24 Mar. 2020 1492
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O analiza Markit releva faptul ca activitatea economica europeana a cunoscut o scadere fara precedent doar in luna martie care nici nu s-a incheiat inca.

Estimarea preliminara a Markit arata ca indicatorul PMI flash composite pentru zona euro a scazut de la 51,6 puncte in februarie pana la 31,4 puncte in martie, "cea mai puternica scadere a activitatii inregistrata de la debutul publicarii datelor compozite in luna iulie 1998", a explicat Markit intr-un comunicat.
 
Datele publicate de Markit sunt sub estimarile analistilor care mizau pe un rezultat de 38,8 puncte. Un indice PMI de peste 50 de puncte indica expansiunea economiei, iar sub aceasta valoare reflecta scaderea.
 
"Prabusirea activitatii economice in zona euro in luna martie depaseste de departe ceea ce am vazut in cel mai grav moment al crizei financiare mondiale", a subliniat Chris Williamson, economist sef la Markit.
 
Precedentul record de scadere a indicelui PMI composite (36,2 puncte) a fost inregistrat in perioada crizei financiare mondiale, in luna februarie 2009.
 
Reculul puternic al indicatorului PMI se explica prin "masurile exceptionale adoptate de diferite tari pentru a frana propagarea coronavirusului, care au perturbat puternic activitatea companiilor", a explicat Markit.
 
Toti sub-indicatorii din sondajul Markit au coborat in martie sub pragul de 50 de puncte, cea mai grava contractie fiind inregistrata in cazul indicelui care masoara activitatea in sectorul serviciilor din zona euro, care s-a prabusit pana la 28,4 puncte, de la 52,6 puncte in februarie.
 
Analistii de la Markit subliniaza ca scaderea activitatii economice in zona euro in luna martie prefigureaza o scadere de aproximativ 2% a Produsului Intern Brut in primul trimestru, iar aceasta tendinta de contractare puternica a economiei se va accentua


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: markitactivitate economicaue

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai semnificativa crestere a datoriei in 2023

de Bianca Tila
22 Apr 2024
Deficitul guvernamental in UE a crescut anul trecut, de la 3,4% din PIB in 2022, pana la 3,5% din PIB in 2023. Romania se numara printre tarile...

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai puternica crestere a vanzarilor cu amanuntul in luna noiembrie

de Bianca Tila
08 Ian 2024
Vanzarile cu amanuntul in UE si zona euro au afisat scaderi in luna noiembrie. Cu toate acestea, Romania se numara printre statele membre cu cea mai...

Blue Air intra in insolventa

de Bianca Tila
22 Mar 2023
Blue Air, aflata in portofoliul statului care detine 75% din actiuni, a intrat in insolventa, la propria cerere. Pe lista creditorilor se afla...

Consiliul UE a dat unda verde bugetului pentru 2023

de Bianca Tila
22 Nov 2022
Consiliul UE a aprobat proiectul comun privind bugetul general al Uniunii Europene pentru anul viitor. In cadrul negocierilor cu Parlamentul European...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]