Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Metode inteligente de combatere a cheltuielilor mari pentru antreprenori

de Maria Nicutar 20 Iun. 2011 3485
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pe fondul crizei economice, cresterea preturilor a luat un avant extrem de puternic, iar majoritatea firmelor se gasesc in imposibilitatea de a mai face fata cheltuielilor. Unele isi restrang activitatea, altele dau faliment, iar altele raman neatinse in mare parte de nivelul ridicat al preturilor.

Cum procedeaza acesti antreprenori? Ce masuri isi iau pentru prevenirea falimentului in afacerea lor si cum lupta cu preturile?

In primul rand, oamenii de afaceri isi centreaza atentia pe strategiile de crestere a preturilor sub care isi comercializeaza produsele si serviciile. Aceasta este metoda clasica si cea mai utilizata pentru a compensa costurile de productie sau cheltuielile regulate.

Aceasta modalitate nu este cea mai potrivita atunci cand avem de-a face cu o serie de clienti carora le sunt reduse posibilitatile de achizitionare. Este necesar pentru antreprenori sa se gaseasca alte surse din care sa isi suplimenteze veniturile.

Spre exemplu, multi oameni de afaceri lanseaza produse cu preturi mai mici, schimba ingredientele scumpe cu altele mai accesibile, isi actualizeaza stocul de marfa prin intermediul furnizorilor care practica preturi mai mici sau achizitioneaza marfa in cantitati mai mari pentru a beneficia de preturi reduse sau de oferte.

In al doilea rand, antreprenorii incep sa constientizeze importanta economisirii resurselor si a procesului de reciclare. Haideti sa luam un exemplu concret si foarte graitor. Numerosi detinatori de restaurante din lume au aflat de posibilitatea de a-si tranforma uleiul folosit la prepararea meniurilor in sapun pe care il folosesc in aceleasi locatii, in grupurile sanitare ale restaurantelor lor. In acest fel se produce o reducere a cheltuielilor si isi dezvolta si un nume in antreprenoriatul ecologic.

In orice firma, companie samd, resursele folosite reprezinta, uneori, cheltuieli masive si greu de suportat pentru antreprenori. Ganditi-va la cantitatea de consumabile de birou folosite, la energia electrica, la combustibili samd si trageti o linie pentru a afla cat de mult va costa risipa pe care o incurajati cand nu economisiti inteligent. Puteti sa apelati la tehnologie mai avansata care sa consume mai putina energie, la videoconferinte in locul deplasarilor in interes de afaceri samd.

Nu in ultimul rand, multi detinatori de afaceri se concentreaza asupra pietelor straine. Exportul de produse se dovedeste de foarte multe ori a fi o solutie optima pentru desfacerea unor produse mai scumpe si combaterea cresterilor de pret din tara.




Tags: reducerea cheltuielilor in afaceriprevenirea falimentului

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]