Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MFP anunta noi titluri de stat FIDELIS

de Florin Amariei 13 Sep. 2021 922
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Finantelor Publice anunta lansarea de noi titluri de stat FIDELIS pentru populatie. Iata cum iti poti proteja banii de inflatie.

Potrivit unui comunicat al MFP, bancile partenere sunt BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana si B.R.D. - Groupe Societe Generale.
 
Titlurile de stat in lei au scadente de 1 an si 3 ani, cu dobanzi anuale de 3,25% si respectiv de 3,75%, iar cele in euro au scadenta de 5 ani si dobanda anuala de 1,60%.
 
Valoarea nominala a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea in lei si 100 de euro pentru emisiunea in euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.
 
"Ministerul Finantelor continua emisiunile de titluri de stat destinate populatiei prin intermediul Programului FIDELIS. Investitorii trebuie sa stie ca acest instrument de economisire ofera dobanzi avantajoase si este un mijloc de economisire atractiv atat in lei cat si in euro, pentru care nu se percep comisioane in procesul de subscriere, iar castigurile de capital si a veniturilor din dobanzi sunt neimpozabile. Prin continuarea emisiunilor de titluri de stat in cadrul acestui program, Ministerul Finantelor isi reconfirma angajamentul de a oferi persoanelor fizice optiuni atractive de economisire, concomitent cu diversificarea surselor de finantare a statului", a declarat Dan Vilceanu, ministrul Finantelor.
 
Titlurile de stat destinate populatiei sunt remunerate cu dobanzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzactionate pe piata secundara interbancara.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: mfptitluri de statfidelistitluri de stat fidelis septembrie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

MFP: Vom adopta euro in 2029

de Idei de afaceri
24 Ian 2022
MFP revine cu o noua tinta pentru trecerea la euro. Anul 2029 ar putea fi momentul ideal. "Mi-as dori sa nu ne mai ascundem in spatele...

Noul prag pentru microintreprinderi, eliminat din planul MFP

de Florin Amariei
17 Dec 2021
Noul prag de venituri scazut pentru microintreprinderi a fost eliminat din planul MFP, iar Guvernul a anuntat ca nu va aproba initiativa. Joi,...

MFP a prelungit pana in 2022 posibilitatea de a sterge dobanzi si penalitati

de Florin Amariei
16 Apr 2021
Ministerul Finantelor Publice (MFP) anunta ca a prelungit pana in 2022 posibilitatea pentru contribuabili de a sterge dobanzi si penalitati prin...

MFP: Noile conditii de aplicare a scutirii de TVA

de Florin Amariei
01 Apr 2021
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a publicat noile conditii de aplicare a scutirii de TVA. Iata-le! Astfel, in materialul mentionat se gasesc:...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]