Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MFP, despre schimbarea ratingului de tara

de Florin Amariei 11 Dec. 2019 2335
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agentia Standard&Poor`s a reconfirmat ratingul de tara pentru Romania, insa a modificat perspectiva din stabila in negativa.

Agentia de rating Standard&Poor's a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a Romaniei la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung si scurt in valuta si in moneda locala si a revizuit perspectiva de tara de la stabila la negativa.
 
In evaluarea efectuata, agentia de rating recunoaste consolidarea fiscala prezentata de actualul Guvern pentru 2020, dar trebuie remarcate cateva aspecte care au fost evidentiate in evaluarea agentiei de rating.
 
"In primul rand, agentia explica foarte clar ca schimbarea perspectivei se datoreaza cresterii nesustenabile a cheltuielilor angajate de Guvernul anterior, mai clar, urmare a iresponsabilitatii politicii fiscale prociclice promovate in ultimii trei ani.
 
In al doilea rand, agentia a luat in considerare programul de consolidare fiscala prezentat de actualul Guvern.
 
In al treilea rand, agentia a decis sa pastreze rating-ul de tara al Romaniei.
 
Iar in al patrulea rand, subliniez ca suntem astazi in aceasta situatie pentru ca Guvernul anterior a ignorat toate avertismentele primite de la agentia de rating S&P inca din luna februarie anul acesta.
 
Eforturile mele si ale Ministerului Finantelor Publice in perioada imediat urmatoare se vor concentra pe finalizarea elaborarii bugetului pentru anul 2020 si perspectiva 2021-2022, prin care se vor implementa politici ferme de consolidare fiscala pe termen mediu.
 
Sunt sigur ca in urmatoarele luni pana si cei mai sceptici observatori se vor convinge ca Romania a intrat intr-o perioada lunga de politica fiscala responsabila. Doar persoanele naive sau rau intentionate pot sa afirme ca rating-ul de tara poate fi influentat dupa doar o luna de guvernare PNL. ", precizeaza Florin Citu, ministrul Finantelor Publice.
 
Agentia de rating Standard&Poor's afirma foarte clar ca principalul factor care ar putea contribui la imbunatatirea perspectivei este asigurarea consolidarii fiscale, care sa conduca la stabilizarea finantelor publice si a pozitiei externe a Romaniei.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: mfprating de taraperspectivanegativas&pstandard&poor`s romania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

MFP: Vom adopta euro in 2029

de Idei de afaceri
24 Ian 2022
MFP revine cu o noua tinta pentru trecerea la euro. Anul 2029 ar putea fi momentul ideal. "Mi-as dori sa nu ne mai ascundem in spatele...

Noul prag pentru microintreprinderi, eliminat din planul MFP

de Florin Amariei
17 Dec 2021
Noul prag de venituri scazut pentru microintreprinderi a fost eliminat din planul MFP, iar Guvernul a anuntat ca nu va aproba initiativa. Joi,...

MFP anunta noi titluri de stat FIDELIS

de Florin Amariei
13 Sep 2021
Ministerul Finantelor Publice anunta lansarea de noi titluri de stat FIDELIS pentru populatie. Iata cum iti poti proteja banii de inflatie....

MFP a prelungit pana in 2022 posibilitatea de a sterge dobanzi si penalitati

de Florin Amariei
16 Apr 2021
Ministerul Finantelor Publice (MFP) anunta ca a prelungit pana in 2022 posibilitatea pentru contribuabili de a sterge dobanzi si penalitati prin...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]