Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
MFP: Vrem sa investim in companii private
27 Apr. 2020
1350
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes
Statul ar putea interveni in sectorul privat, dupa ce MFP a anuntat ca se gandeste la o masura prin care sa se poate investi in acest sector.
"Ma uit la masuri care sunt folosite in tari ca Elvetia, cele care au trecut de criza din 2008. Ce probleme au companiile in perioada de criza? Multe dintre ele nu mai sunt bancabile. Indicatorii se inrautatesc si nicio banca nu mai vrea sa iti dea imprumut, Cum ajutam aceste companii? Poti sa le ajuti cu imprumut, cu garantii, cu subventii sau sa mergi ca partener o perioada in sensul de a cumpara, de a investi, de a da cu imprumut, care se poate converti in actiuni in viitor. Este o masura pe care am vazut-o in SUA, Anglia, care ajuta companiile sa treaca peste aceasta perioada. Statul aduce langa companie bonitatea statului, garantia statului, dar nu numai printr-un instrument ci faptul ca intra in actionariat. Este o masura care poate fi folosita si o masura la care ma gandesc. In SUA, cand statul da imprumuturi unor start-up-uri merge pe acest principiu, partener, si daca iese profitabil amandoi castigam, daca nu, pierdem amandoi", a declarat, duminica seara, ministrul Finantelor, la o televiziune cu acoperire nationala.

Afacere la cheie cu flori in ghiveci

Propriul meu plan de afaceri

Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
El sustine ca vehicul prin care se va face acest lucru nu este construit, deoarece in prezent lucreaza cu institutii internationale care au mai facut acest lucru, inclusiv in Romania, pentru obtinerea unor plafoane cat mai mari. "Nu este ceva la care lucrez eu singur ci cu institutii internationale care au facut asta chiar si in Romania. In prezent, eu negociez plafoane cat mari la garantii cu toate aceste institutii. Nu ar trebui sa fie o limita deocamdata, ar trebui sa fie un plafon cat mai mare si pe urma vedem cum se duc acesti bani, in functie de proiecte. Vor fi mult mai sofisticate produsele pentru acele companiile mari care au si departamente sofisticate, iar pentru IMM-uri va fi IMM Invest", a explicat Citu.
Aceasta face parte din masurile pregatite sa faca tranzitia dupa ce va inceta masura somajului tehnic, ministrul precizand ca se lucreaza la un program similar cu IMM Invest, dar pentru companiile mari.
"Similar cu acest IMM Invest am facut un produs pe care acum il revizuiesc la Eximbank, tot cu subventionare de dobanzi, tot cu garantii ale creditului de la stat, dar pentru companii mari, care au nevoie de capital de lucru si au nevoie sa investeasca", a subliniat oficialul MFP.
El a mentionat ca dupa ce va trece criza din sanatate, banii se vor duce numai catre acele sectoare profitabile din economie.
"Pentru revenirea economica este nevoie sa injectezi bani in sistem, iar dupa ce va trece criza din sanatate banii se vor duce catre acele sectoare profitabile din economie. Acum nu am avut niciun criteriu. Am dat bani pentru a sustine toata economia, pentru a sustine pe toata lumea. Dupa aceasta perioada trebuie sa revenim la principii liberale, pentru ca o criza economica are si partea ei buna, cei care s-au folosit de sistem, nu au fost buni platnici, au incercat sa fenteze, evazionistii, de obicei crizele curata sistemul economic de aceste companii", a adaugat seful de la Finante.
In opinia sa, economiile nu vor mai arata la fel dupa aceasta criza, nu numai in Romania ci peste tot in lume, insa Romania are sansa sa iasa printre primele din aceasta criza.

Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul
Nota: 5 din 5 - 1 vot.Articole conexe
AAF: Avem active de 52 de miliarde de lei in industria fondurilor de investitii
de Idei de afaceri
23 Feb 2022
Presedintele Asociatiei Administratorilor de Fonduri din Romania (AAF) a spus ca industria autohtona a fondurilor de investitii se afla intr-un loc...
MFP: Vom adopta euro in 2029
de Idei de afaceri
24 Ian 2022
MFP revine cu o noua tinta pentru trecerea la euro. Anul 2029 ar putea fi momentul ideal.
"Mi-as dori sa nu ne mai ascundem in spatele...
Noul prag pentru microintreprinderi, eliminat din planul MFP
de Florin Amariei
17 Dec 2021
Noul prag de venituri scazut pentru microintreprinderi a fost eliminat din planul MFP, iar Guvernul a anuntat ca nu va aproba initiativa.
Joi,...
Romanii prefera sa discute cu familia sau prietenii despre bani si investitii
de Florin Amariei
21 Sep 2021
O cercetare efectuata la comanda BCR releva ca romanii prefera sa discute cu familia sau prietenii despre bani si investitii.
Potrivit sursei...
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Profit MAXIM cu investitie MINIMA. TOP 6 afaceri pentru 2022
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Citeste Raportul Special GRATUIT

Profit MAXIM cu investitie MINIMA. TOP 6 afaceri pentru 2022
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Idei de AFACERI 2022
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- 17 intrebari esentiale despre criptomonede! Gasesti raspunsurile impecabile in ghid!
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici: LAVANDA! Profit de peste 8.000 de euro/ha!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- NOU: Ghid pentru plantatia ta de Paulownia - o afacere cu radacini viguroase si roade financiare bogate!