Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Economiei: Cei vinovati de specula vor raspunde

de Idei de afaceri 10 Mar. 2022 863
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Florin Spataru, ministrul Economiei, sustine in fata urmaritorilor sai din mediul online ca toti cei vinovati de specula vor raspunde.

"Cei responsabili de specula creata ieri seara prin cresterea preturilor la pompa, la benzinarii, vor raspunde pentru practici comerciale incorecte! Am dispus constituirea de echipe de control din partea ANPC care, astazi (joi, n.r.), vor merge sa-i verifice pe toti furnizorii de combustibil care au creat ieri panica in randul consumatorilor din cauza cresterii artificiale/speculative, in unele benzinarii, a pretului la motorina si benzina. In plus, verificarile vor viza si modul in care a fost comercializat combustibilul, avand in vedere imaginile care au circulat in mediul online care au surprins persoane ce depozitat benzina sau motorina, cumparata de la pompa, in diversi recipienti de plastic. Obligatia operatorilor economici este sa presteze numai servicii care nu afecteaza viata, sanatatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora (OUG 21/1992 privind protectia consumatorilor, art. 7) . Echipele de control ale ANPC vor defasura verificari comune cu ANAF", a transmis ministrul citat.
 
Premierul Nicolae Ciuca s-a intalnit, joi dimineata, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, si ministrul Economiei, Florin Spataru. La sedinta de la Palatul Victoria au participat presedintele ANPC, Horia Miron Constantinescu, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, si presedintele ANAF, Mirela Calugareanu, a informat Biroul de presa al Guvernului.
 
"Statul roman are obligatia de a-si proteja cetatenii, de a proteja economia, mai ales in aceasta perioada complicata provocata de invazia militara rusa in Ucraina. Nu voi permite nimanui sa profite de aceasta situatie, pentru ca din lacomie sau orice alte motive sa incerce sa destabilizeze economia tarii si viata cetatenilor. Institutiile responsabile vor fi ferme in verificarile pe care trebuie sa le faca si vor da sanctiuni drastice celor care incalca legea", a declarat prim-ministrul, la Palatul Victoria.
 
Joi dimineata, in Bucuresti, carburantii se comercializau cu preturi cuprinse intre 7,43 si 9,59 lei in Capitala, dupa ce miercuri seara benzinariile au fost asaltate de soferi, speriati ca pretul carburantilor va depasi 10 lei pe litru din aceasta noapte, asa cum s-a vehiculat in spatiul public.
 
Pe retelele de socializare au aparut poze cu soferi care cumparau carburanti in pungi, damigene, containere si butoaie. Pozele cu benzina in pungi au fost preluate din SUA.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: ministerul economieispeculabenzinamotorina

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]