Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Economiei lanseaza schema de despagubire pentru HoReCa

de Florin Amariei 25 Iun. 2021 1008
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Economiei anunta ca schema de despagubire pentru HoReCa va fi lansata complet digital si complet transparent, iar bani va primi toata lumea care se califica!

Firmele vor primi despagubire 20% din diferenta intre cifra de afaceri din 2020 si cea din 2019.
 
Procedura de aplicare este simpla si 100% online.
 
Birocratia este redusa la maxim. Nu e nevoie decat de maxim 3 documente, conform declaratiilor ministrului:
1. un raport facut de un expert contabil care sa certifice cifra de afaceri aferenta codului CAEN.
2. autorizatia de functionare pentru 2019 si 2020, daca acestea nu sunt emise de ministerul economiei, antreprenoriatului si turismului.
 
"Statul roman a oprit temporar activitatea mai multor firme in perioada pandemiei. Nu mai intram in amanunte. E bine ca ne revenim la normal cat mai repede. Dar totusi, statul a fost mereu acolo pentru a-si lua partea prin multe taxe si impozite cand acestor firme le-a mers bine. Acum trebuie sa fie acolo si la greu, mai ales atunci cand acel greu este impus de stat", a spus ministrul Nasui.
 
Pentru prima data in istoria Romaniei, programul este facut in asa fel incat sa fie imposibil de manipulat de catre politicieni sau functionari. 
 
"Acesta este si unul dintre motivele pentru care unii sunt suparati. Erau obisnuiti sa poata alege ei cine primeste si cine nu primeste bani publici. Nu de alta, dar niciodata nu e buget suficient pentru toti. Si atunci intervin „criteriile de selectie”. Cateodata a fost „primul venit, primul servit”, alteori a fost un criteriu arbitrar. Stop. De data aceasta nu vom mai face asa. Toti cei care aplica si sunt eligibili vor primi bani.
 
Ce se intampla daca cererile depasesc bugetul maxim alocat? Vom plati pe toata lumea proportional din acel buget maxim. Deci nimeni nu va fi lasat in urma.
 
Nu mai conteaza cand aplica o firma. Nu mai apare cine-stie-ce criteriu dubios de selectie. Nu mai este nevoie sa se inghesuie nimeni in primele ore ale perioadei de inscriere. Si nu mai trebuie nici sa astepte pana in ultimul moment sa afle o informatie din sistem. Totul este deschis si transparent, asa cum este normal sa fie", a mai punctat Nasui.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: ministerul economieischema despagubire horecadespagubire 20% horeca

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]