Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Multe firme planuiesc reorganizarea in 2020

de Florin Amariei 07 Ian. 2020 2369
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O analiza releva faptul ca anul 2020 va fi destul de complicat din punct de vedere macroeconomic, intrucat mai multe firme deja planuiesc reorganizari. Se pare ca accentul va fi pus pe eficientizarea activitatii.

Scaderea apetitului pentru investitii este relevat si de statisticile ONRC care arata ca, in primele 11 luni din 2019, pe ansamblu, numarul firmelor & PFA nou infiintate a stagnat la nivelul din anul precedent, la 125.433 (-0,02%). Relevanta este si reducerea numarului societatilor pe actiuni (SA) nou infiintate si reorientarea business-ului catre SRL si PFA, acolo unde numarul noilor entitati a crescut cu aproape 3000 de entitati.
 
Este, totusi, important sa mentionam ca stergerea celor peste 126.000 de firme de-a lungul anului 2019 a fost anticipata aproximativ de Sierra Quadrant. Tot aceasta firma ne spune ca si anul 2020 va fi unul aglomerat din acest punct de vedere. Acestia anticipeaza zeci de mii de masuri care sa evite blocajul financiar. 
 
"Noul an va insemna, pentru multe dintre firmele romanesti, mai ales cele din sectorul IMM-urilor, un an de cotitura in care vor trebui sa ia decizii strategice, absolut necesare. Cresterea costurilor operationale, inclusiv in segmentul resurselor umane, dificultatile din zona de cash-flow si extinderea blocajului financiar vor determina o scadere a apetitului pentru investitii in multe sectoare ale economiei, o accentuare a procesului de dezintermediere, iar  acest fenomen se va traduce printr-un amplu proces de reorganizare a business-urilor in multe parte dintre sectoarele economiei, de la comert la industria prelucratoare, agricultura, transporturi si constructii", estimeaza analistii Sierra Quadrant.
 
2020 se anunta a fi un an extrem de complicat din punct de vedere macro-economic, cu evolutii impredictibile in zona cursului valutar, a inflatiei, a costurilor de finantare si a cererii de marfuri si servicii, mai ales la export, spun analistii de la Sierra Quadrant.
 
"In acest context, pentru multi investitori va fi o adevarata provocare sa isi creioneze un plan de business coerent si fezabil", adauga ei.
 
Consolidarea afacerilor, privita din prisma asigurarii resurselor financiare, a lichiditatii, se va afla in prim-plan, insotita, cel mai probabil, de o temperare a investitiilor, in conditiile in care, in multe domenii, de la agricultura la industria prelucratoare, exista deja semnale de incetinire.
 
"2020 este un an cu un puternic accent electoral care se suprapune pe o situatie economica instabila, accentuata de dezechilibrele macro-economice. O combinatie care trebuie sa determine mediul de afaceri sa isi previzioneze mai atent business-ul", afirma Ovidiu Neacsu, asociat coordonator al Sierra Quadrant.
 
Potrivit estimarilor firmei, multe dintre companii isi vor reconfigura afacerile in acest an, cu focus pe eficientizarea proceselor.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: firme2020reorganizare firme 2020analizasierra quadrant

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Numarul firmelor cu capital strain nou infiintate in Romania creste

de Bianca Tila
14 Iun 2023
In primele patru luni ale anului, numarul firmelor cu capital strain nou infiintate in Romania a crescut cu 4,6%, comparativ cu perioada similara din...

Creditele in lei pentru populatie si firme au scazut cu 0,3% in februarie, cele in valuta au crescut cu 2,4%

de Bianca Tila
23 Mar 2023
Soldul creditului neguvernamental acordat de institutiile de credit a inregistrat cresteri, in luna februarie a anului curent, cu 0,5% comparativ cu...

Consiliul de Export al Romaniei solicita prelungirea sprijinului statutului pentru firmele aflate in dificultate

de Bianca Tila
16 Dec 2022
Consiliul de Export al Romaniei solicita Guvernului prelungirea pana la 31 decembrie 2023 a prevederilor privind acordarea de ajutoare companiilor...

Numarul firmelor radiate creste

de Bianca Tila
12 Dec 2022
La nivel national, numarul firmelor radiate a inregistrat cresteri cu 10,44%, in primele zece luni ale acestui an. Comparativ cu anul trecut, acum...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]