Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nasui: Zero taxe pe salariul minim s-ar putea aplica in HoReCa

de Florin Amariei 28 Iul. 2021 1184
3.67 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, sustine ca masura privind zero taxe pe salariul minim s-ar putea aplica in HoReCa.

"Penuria de forta de munca a fost o problema veche a Romaniei, de dinainte de pandemie. Romanii muncesc, sunt harnici, doar ca pleaca din Romania, nu muncesc in Romania. Nu o fac din lipsa de patriotism, trimit banii inapoi in tara. Economisesc bani si investesc, isi fac o casa la noi, fac un business inapoi in tara, dar munca efectiva nu o desfasoara in tara. Si ar trebui sa ne punem niste intrebari. De ce? Pentru ca suntem saraci si altii sunt mai bogati? Da. Si asta este o parte din raspuns. Am avut 45 de ani de comunism, nu are cum sa nu lase cicatrici adanci. Dar sunt si alte tari in Europa de Est care au avut 45 de ani de comunism, poate nu la fel de dur ca al nostru. Dar trebuie sa ne punem niste intrebari.

Ce facem noi diferit fata de ceilalti: Si aici este solutia aceasta a neimpozitarii salariului minim. Adica un scut fiscal pe salariul minim. Salariul minim e deja mic, haide sa il lasam omului.(...) Zero taxe pe salariul minim este o masura din programul de guvernare, care incepe de la 1 ianuarie 2022 intr-un sector privat, sector care nu a fost inca ales, dar care, nu va ascund, ar putea foarte bine fi HoReCa, din mai multe motive", a explicat Nasui.
 
El a subliniat ca nu este vorba despre asistenta sociala, nu este o politica sociala, ci este o politica fiscala care ar avea efecte sociale extraordinare, ar reduce saracia, ar incuraja munca, ar activa forta de munca, ar tine oamenii in Romania.
 
"De ce pleaca oamenii la munca in alta tara?(...) din cauza diferentei de salariu, mai ales cand vorbim de forta de munca slab calificata, necalificata, sau la inceput de drum. Toate lumea incepe de undeva pe piata muncii. Exact pe oamenii aceia noi ii impozitam cel mai dur, le luam cele mai multe taxe din UE, pe salariile mici. Daca ne uitam la nivelul general al taxarii muncii, da, nu suntem in topul european, suntem undeva deasupra mediei. Dar, daca ne uitam gradual, pe ce salarii se muta povara fiscala, vedem ca pe cele mici la noi. Suntem consistent in top. Si nu este singurul top in care suntem sus. Si in topul inegalitatii de salarii, si in totul saraciei in munca, adica oameni care muncesc si care desi muncesc sunt considerati in saracie sau in risc de saracie si asta e o saracie inacceptabila. (...) Cand muncesti 48 de ore pe saptamana sa fii in saracie e o chestie clara de economie bolnava", a semnalat ministrul Economiei.
 
El a adaugat ca mai exista si optiunea ca aceasta masura sa nu fie aplicata in sectorul HoReca, dar a fost luata in calcul si varianta inghetarii salariului minim brut si implementarea unor transe de neimpozitare.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: claudiu nasuitaxe salariu minimzero taxe salariu minimhoreca

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]