Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Novartis planuieste schimbari majore

de Bianca Tila 26 Aug. 2022 719
Novartis planuieste schimbari majore
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Novartis intentioneaza sa separe de grup divizia de medicamente generice Sandoz. Scopul acestei schimbari este de a se concentra pe propriile medicamente brevetate, ce sunt comercializate pe baza de reteta, potrivit News.ro.

In prezent, Novartis nu a primit nici o oferta pentru afacere, potrivit unui anunt facut ieri de grupul elvetian.
 
In octombrie anul trecut, compania a inceput o evaluare strategica a Sandoz, examinand o gama larga de optiuni. De asemenea, s-a luat in calcul si mentinerea afacerii, divizarea sau vanzarea acestia, in urma unei perioade prelungite de rezultate slabe determinata in mare parte de presiunile crescute ale preturilor in sectorul medicamentelor fara brevete.
 
In ceea ce priveste Sandoz, Novartis nu a primit nicio oferta ofciala, insa daca ar aparea vreo oferta "foarte atractiva" compania ar lua-o in considerare, a sustinut CEO-ul Vas Narasimhan intr-o conferinta de presa de ieri. Totusi, "cazul cel mai probabil - in toate scenariile - este ca vom vedea o separare de grup", a spus el.
 
In ciuda faptului ca Novaris a atras atentia mai multor investitori, anuntul separarii nu a fost o surpriza, avand in vedere rezultatele slabe din cauza conditiilor de piata, inclusiv de pe piata medicamentelor generice, au mentionat specialistii.
 
"Separarile anterioare ale unor activitati facute de compania farmaceutica au creat entuziasm pe termen scurt, avand in vedere istoricul solid al acestui procedeu, prin care companiile farmaceutice separate si-au depasit companiile-parinte. In acest caz, presiunile competitive din spatiul generic se vor traduce probabil intr-un interes mai mic pe termen scurt", au scris analistii Citi, intr-o nota adresata clientilor", scrie Bursa.
 
Actiune companiei reflecta in mod corespunzator evaluarea celor doua afaceri, au mentionat analistii J.P. Morgan intr-o nota.
 
Anul trecut, Sandoz a generat vanzari de aproape 10 miliarde de dolari, vanzand medicamente generice si biosimilare, mai exact versiuni ieftine de medicamente biologice fabricate din organisme vii. De asemenea, aceasta va aparea drept principala companie de medicamente generice din Europa, potrivit Novartis.
 
Piata medicamentelor generice este atractiva in viitor, produsele de marca in valoare de 400-500 de miliarde de dolari se estimeaza ca vor pierde brevetele in urmatorul deceniu, a spus Narasimhan.
 
De asemenea, este asteptat ca Sandoz sa aiba sediul central in Elvetia si sa fie lansata la SIX Swiss Exchange, detinand un program de certificate americane de depozit in Statele Unite. In ceea ce priveste aceasta afacere, Richard Saynor va ramane CEO dupa separare.
 
Tranzactia este aspteptata sa fie finalizata in a doua jumatate a anului viitor, sub rezerva conditiilor pietei, deciziilor si opiniilor fiscale, aprobarii finale ale consiliului de administratie si aprobarilor actionarilor. De asemena, se anticipeaza ca tranzactia va fi general neutra pentru Novartis, potrivit companiei. 
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: novartissandozmedicamenteseparare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]