Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Numarul milionarilor chinezi, dublu pana in 2025

de Florin Amariei 26 Mai. 2021 772
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

HSBC estimeaza ca numarul milionarilor chinezi va fi dublu in 2025.

"Extinderea clasei mijlocii va sustine cresterea economica pe termen mediu si lung, iar cheltuieile de consum solide vor sustine cererea interna, increderea companiilor si cheltuielile de capital. Expansiunea clasei de mijloc va conduce de asemenea la majorarea importurilor de bunuri si servicii, ceea ce va atrage companiile straine sa investeasca in China", sustine o echipa de economistii de la HSBC, condusa de Qu Hongbin.
 
Extinderea avutiei va ajuta China sa evite asa-numita "capcana a venitului mediu" (- o zona in care veniturile nici nu mai cresc, dar nici nu mai scad - n.r.) si de asemenea va ajuta eforturile Guvernului de la Beijing de a face tranzitia la o economie care se bazeaza mai mult pe consum, sustin economistii. "Nu este o exagerare sa spunem ca clasa mijlocie poate fi coloana vertebrala a strategiei dublei circulatii a Chinei", sunt de parere economistii de la USBC.
 
Avutia gospodariilor chineze ar putea creste cu aproximativ 8,5% in fiecare din urmatorii cinci ani, iar activele investibile vor ajunge la 300.000 de miliarde de yuani in 2025, echivalentul a 300% din Produsul Intern Brut al Chinei din 2020.
 
O clasa de mijloc mai extinsa si venituri mai mari va insemna cresterea cererii pentru bunuri si servicii de calitate. HSBC estimeaza ca China va inregistra o crestere a consumului sau cu aproximativ 1.100 miliarde de dolari, pentru fiecare majorare cu 20 de dolari a cheltuielilor zilnice ale noii sale clase de mijloc.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: hsbcmilionari chinezi2025dublu milionari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]