Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NYT: UE se va confrunta cu un numar record de someri

de Florin Amariei 25 Aug. 2020 1575
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Publicatia New York Times arata ca Uniunea Europeana (UE) se va confrunta cu un numar record de someri, desi s-au depus eforturi uriase pentru ca locurile de munca sa fie pastrate.

"Un tsunami de concedieri e pe cale sa loveasca" intreaga Uniune europeana titreaza New York Times intr-un articol care arata ca efortul blocului comunitar nu va putea tine in frau downsizing-ul.
 
Publicatia arata ca doar la BP, Lufthansa si Renault urmeaza a fi concediati aproximativ 47.000 de angajati. Asta nu e totul, insa. Conform NYT, peste 59 de milioane de locuri de munca sunt in pericol de a disparea sau de a se transforma in joburi part-time sau cu norma de lucru redusa.
 
"Directorii au realizat ca problemele vor continua pentru o perioada mult mai lunga fata de cat isi permit companiile sa reziste in baza programelor de sprijin oferite de guverne, asa ca pornesc inca de acum restructararile", spune Sebastian Stern, partener McKinsey Germania. 
 
Acesta a mai adaugat pentru NYT cu "daca esti acum Lufthansa, in martie sau aprilie credeai ca lucrurile vor reveni la normal in cateva luni si aveai nevoie de putin timp pentru a supravietui. Realitatea, insa, este ca vom reveni la normal undeva prin 2025". 
 
Un alt specialist, Simon Tilford, spune ca programele europene de sprijin pentru mediul de afaceri nu vor continua la nesfarsit, chiar daca sunt mai generoase decat cele din SUA. Acest lucru va duce la restructurari, indiferent de cat de multe scheme de finantare vor fi create. 
 
"Mai multe companii vor concedia din personal pentru ca, indiferent de cat sprijin acorda executivele europene, cererea nu isi va reveni imediat ce imprumuturile sau sumele forfetare acordate de statele UE vor inceta", a mai spus Tilford.
 
NYT atrage atentia ca toate acest disponibilizari risca sa duca la miscari sociale ample, nemultumiri generalizate si schimbari inca nebanuite in spectrul european. In Spania, inchiderea fabricii Nissan deja a starnit o serie de proteste violente, unii dintre angajati in prag de concediere deja creand pagube insemnate.
 
Fabrica companiei auto "smart", detinuta de Daimler, din Franta va fi vanduta unui alt conglomerat, dar daca acest lucru nu se intampla atunci aceasta va fi inchisa. Muncitorii deja au inceput sa protesteze vehement fata de aceasta decizie, iar autoritatile locale au avertizat asupra unui dezastru daca inchiderea fabricii va avea loc. 
 
Adecco spune ca exista, totusi, o speranta. Companiile vor renunta la locuri de munca, insa sprijinul infuzat pana acum in economie va duce la dezvoltarea altor sectoare ce vor avea nevoie de forta de munca proaspata, chiar si de specialisti! Totul, insa, tine de capacitatea individuala a fiecaruia dintre cei care isi doresc continuarea carierei profesionale sa fie atenti la miscarile ce au loc in mediul de afaceri. 
 
Ramane, insa, de vazut cum se vor resimti aceste modificari in tara noastra. Perspectiva ramane una stabila, iar mediul de afaceri inca se mentinem optimisit cu privire la viitor. 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: uesomerirecorddisponibilizari

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Romania se afla printre statele cu cele mai accesibile credite ipotecare din UE

de Bianca Tila
25 Sep 2024
Rata medie pentru achizitionarea unui apartament cu doua camere in Bucuresti a ajuns sa detina o pondere de aproximativ 40% din salariul mediu pe...

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai semnificativa crestere a datoriei in 2023

de Bianca Tila
22 Apr 2024
Deficitul guvernamental in UE a crescut anul trecut, de la 3,4% din PIB in 2022, pana la 3,5% din PIB in 2023. Romania se numara printre tarile...

Bancile europene au afisat profituri record

de Bianca Tila
19 Feb 2024
Cele mai mari banci din Europa au avut anul trecut profituri cumulate pe peste 100 miliarde de euro. Impulsul dat de dobanzile crescute de Banca...

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai puternica crestere a vanzarilor cu amanuntul in luna noiembrie

de Bianca Tila
08 Ian 2024
Vanzarile cu amanuntul in UE si zona euro au afisat scaderi in luna noiembrie. Cu toate acestea, Romania se numara printre statele membre cu cea mai...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]