Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OECD recomanda sprijinul financiar pentru afaceri

28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

OECD confirma ca recomanda in continuare sprijinul financiar pentru afaceri, chiar daca inflatia este in crestere.

Este prea devreme pentru ca guvernele si bancile centrale sa retraga sprijinul exceptional oferit economiilor in pofida cresterii inflatiei, a apreciat marti Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD), cu ocazia publicarii noilor sale prognoze privind economia mondiala.
 
Dupa o contractie de 3,4% anul trecut, in cea mai dificila perioada a crizei COVID-19, economia mondiala ar urma sa creasca cu 5,7% in acest an, a anuntat marti OECD, care si-a revizuit estimarile cu 0,1 puncte procentuale comparativ cu prognozele din luna mai. Pentru anul viitor, OECD mizeaza pe un avans al economiei mondiale de 4,5%, cu 0,1 puncte mai robust decat anticipa anterior.
 
"Revenirea economiei mondiale ramane puternica, gratie sprijinului oferit de guverne si bancile centrale precum si de progresele cu vaccinarea. Insa desi Produsul Intern Brut mondial a ajuns acum la nivelul la care era inaintea pandemiei, revenirea ramane inegala in conditiile in care tarile care ies din criza se confrunta cu provocari diferite.... Mari diferente in ratele de vaccinare se adauga revenirii inegale. Aparitia unor noi focare ale virusului obliga unele tari sa restrictioneze activitatile, provocand blocaje si presiuni asupra lanturilor de aprovizionare", sustine OECD.
 
In paralel, alimentata de revenirea cererii pentru bunuri si problemele inregistrate de-a lungul lanturilor de aprovizionare, media inflatiei ar urma sa atinga un varf de 4,5% la finele acestui an in principalele economii ale lumii, pentru a se calma la 3,5% la finele lui 2022.
 
Pentru moment, majoritatea guvernatorilor bancilor centrale si decidentilor au considerat ca actuala crestere a preturilor este mai degraba o reactie temporara la revenirea economica decat preludiul la o perioada prelungita de inflatie ridicata, chiar daca aceasta dezbatere nu s-a incheiat.
 
In acest context, OECD a sfatuit bancile centrale sa mentina o politica monetara relaxata dar in acelasi timp sa ofere o orientare clara cu privire la nivelul inflatiei pe care il pot tolera. De asemenea, OECD a indemnat guvernele sa ramana flexibile cu privire la sprjinul financiar oferit economiilor si sa evite retragerea acestui sprijin atat timp cat perspectiva pe termen scurt ramane neclara.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: oecdsprijin financiarafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]