Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OMV Petrom, scadere a profitului de peste 70% in 2020

de Florin Amariei 29 Oct. 2020 1506
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Grupul OMV Petrom raporteaza o scadere a profitului net de peste 70% in primele noua luni 2020.

Grupul OMV Petrom a obtinut in primele noua luni ale acestui an un profit net de 826 de milioane de lei, in scadere cu 70% fata de perioada similara a anului trecut, rezultatele fiind afectate de criza Covid-19.
 
In acelasi timp, veniturile din vanzari au scazut cu 17%, pana la 15,1 miliarde de lei.
 
Rezultatul din exploatare CCA, excluzand elementele speciale, a fost de 1,8 miliarde de lei, in scadere cu 47%.
 
De asemenea, investitiile au fost si ele mai mici cu 15%, ajungand la 2,4 miliarde de lei.
 
In primele noua luni, contributia companiei la bugetul de stat a fost de 7,2 miliarde de lei, inclusiv dividende in valoare de 360 de milioane de lei platite statului roman.
 
"Izbucnirea globala a pandemiei Covid-19 continua sa aiba un impact major asupra evolutiei economiei globale. Desi preturile la titei au crescut usor in timpul celui de-al doilea trimestru ca urmare a reducerii ofertei, ele raman in continuare volatile. Cresterile recente ale cazurilor Covid-19 din intreaga lume ar putea duce la intarzierea redresarii asteptate a cererii, ca urmare a reactiei guvernelor si cetatenilor", spun reprezentantii companiei.
 
Astfel, consecintele pandemiei Covid-19, amploarea si durata efectelor asupra economiei nu pot fi estimate intr-un mod credibil la acest moment.
 
Totusi, OMV Petrom monitorizeaza indeaproape evolutiile si evalueaza in mod regulat impactul asupra fluxului de trezorerie si a lichiditatii Grupului.
 
"OMV Petrom raspunde situatiei cu masuri specifice in vederea mentinerii stabilitatii economice a Grupului si asigurarii furnizarii de energie. Sanatatea si bunastarea fiecarui angajat este prioritatea numarul unu. In acelasi timp, OMV Petrom implementeaza masuri specifice de protejare a sanatatii financiare a Grupului, respectiv reducerea investitiilor si taierea costurilor. Din perspectiva actuala, preconizam ca, pe baza masurilor enumerate mai sus, capacitatea Grupului de a isi continua activitatea nu este afectata", se mai arata in comunicat.
 
Pentru 2020, OMV Petrom preconizeaza ca pretul mediu al titeiului Brent va fi 40 dolari pe baril, fata de 64 de dolari anul trecut.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: omv petromscadere profit2020covid-19

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Romania, cea mai mare crestere economica din UE in trimestrul IV din 2020

de Florin Amariei
09 Mar 2021
Datele publicate de Eurostat arata ca Romania a avut cea mai mare crestere economica din UE in trimestrul IV din 2020, avansul fiind de 4,8%. In...

Fondul Proprietatea, pierderi de 103 milioane lei in 2020

de Florin Amariei
23 Feb 2021
Fondul Proprietatea a inregistrat pierderi in valoare de 103 milioane lei in 2020, iar capitalurile proprii s-au micsorat cu peste 1,5 miliarde lei....

UNCTAD: Comertul mondial, in scadere cu 9% in 2020

de Florin Amariei
10 Feb 2021
Conferinta ONU pentru Comert si Dezvoltare (UNCTAD) anunta ca in 2020 comertul mondial a cunoscut o scadere de 9%. Dupa ce carantina a provocat o...

Murad, FPTR: In 2020 turismul a pierdut peste 7 miliarde de euro

de Florin Amariei
03 Feb 2021
Mohammad Murad, presedintele FPTR, a anuntat ca turismul ospitalier a pierdut peste 7 miliarde de euro in 2020, iar sprijinul de la Guvern a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]