Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ONU: Epidemia cu Covid-19 va duce la o scadere de cel putin 15% a investitiilor

de Florin Amariei 10 Mar. 2020 1562
3.5 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Organizatia Natiunilor Unite (ONU) avertizeaza ca epidemia cu Covid-19 (coronavirus) va duce la o scadere de cel putin 15% a investitiilor.

Conferinta pentru Comert si Dezvoltare a ONU (UNCTAD) a avertizat ca impactul negativ al virusului se va inrautati probabil.
 
Dintre cele 100 de companii multinationale monitorizate de UNCTAD in calitate de barometru economic global, multe reduc cheltuielile de capital in regiunile afectate de epidemie, iar 41 au emis avertismente legate de profitabilitate, ceea ce va afecta profiturile reinvestite, o sursa majora de fonduri pentru investitiile straine directe, potrivit raportului.
 
Majoritarea avertismentelor legate de profit provin de la companii care depind de consum, ceea ce indica ca declinul cererii va avea un efect mai direct asupra profiturilor decat perturbarea productiei sau a lantului de aprovizionare.
 
Un esantion mai larg, al primelor 5.000 de companii listate, arata ca estimarile referitoare la profituri au fost revizuite in scadere cu 9% luna trecuta din cauza noului virus, care a infectat peste 100.000 de oameni si a ucis peste 3.000 la nivel global.
 
Industria auto (-44%). Aeriana (-42%) si cea a energiei si a materiilor prime (-13%) au fost cele mai afectate, potrivit UNCTAD.
 
”Revizuirile actuale sunt cel mai probabil conservatoare. Impactul negativ al virusului probabil se va extinde si va creste”, arata raportul.
 
In luna ianuarie, UNCTAD arata ca investitiile directe la nivel mondial au fost de 1.390 de miliarde de dolari in 2019, iar acestea sunt asteptate sa creasca cu apriximativ 5% in 2020. In prezent, agentia considera ca investitiile straine directe ar putea atinge cel mai scazut nivel de la criza financiara din 2008, daca epidemia se va extinde si va continua pe parcursul anului.
 
James Zhan, director pentru investitii si companii al UNCTAD, a aratat ca Asia de Est va suporta cel mai puternic impact al scaderii investitiilor straine directe.
 
“China a fost al doilea cel mai mare beneficiar al investitiilor straine directe din lume, astfel ca scaderea acestor investitii in tara, pe termen scurt, va afecta nivelul fluxului de investitii straine directe la nivel global”, a spus acesta.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: onuscaderecoronavirusinvestitii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Enel pregateste investitii de peste 1 miliard de dolari

de Bianca Tila
23 Mai 2023
Compania italiana Enel a anuntat ca va investi peste 1 miliard de dolari intr-o fabrica de celule si panouri solare din Oklahoma. Compania incearca...

Investitiile nete in economia Romaniei au crescut

de Bianca Tila
10 Mar 2023
Investitiile nete realizate in economia tarii au insumat aproximativ 151 miliarde de lei, in cursul anului trecut. Acest rezultat este in crestere cu...

Economia Romaniei creste. Investitiile nete au urcat cu 13,3% in T3

de Bianca Tila
09 Dec 2022
In acest an, investitiile nete realizate in trimestrul III in economia nationala au insumat 39,356 miliarde de lei. Rezultatul a urcat cu 13,3% fata...

Tesla: Planul de investitii s-a majorat cu 1 miliard de dolari

de Bianca Tila
26 Iul 2022
Planul de cheltuieli de capital s-a majorat cu 1 miliard de dolari, conform unui document depus luni de producatorul de automobile electrice la...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]