Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste jumatate dintre angajati nu s-au asteptat la nicio prima de Paste in 2021

de Florin Amariei 29 Apr. 2021 1140
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O analiza releva ca peste jumatate dintre angajati nu s-au asteptat la nicio prima de Paste in 2021.

"Dupa un an dificil si care a adus provocari nemaiintalnite pana acum in piata muncii, mai bine de jumatate dintre angajati (55%) nu se mai asteapta la vreo prima cu ocazia sarbatorilor pascale", arata un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs. Totusi, 26% dintre angajatii chestionati sunt siguri ca vor primi si in acest an prima de Paste, in timp ce 18% nu stiu daca angajatorul ii va recompensa cu vreun bonus de sarbatori. 
 
Dintre cei care sunt convinsi sa vor avea prima, aproape 28% se asteapta ca angajatorul sa le ofere ceva bani in plus la salariu, alti 17% cred ca vor primi tichete cadou, in timp ce putin peste 5% dintre angajatii care au raspuns la sondajul BestJobs spera la cosuri cadou cu produse specifice, de sezon, din partea angajatorului cu ocazia sarbatorilor.
 
"Fie ca vorbim de bani sau de cadouri, aproape 28% dintre respondenti sunt convinsi ca valoarea acestora nu va fi mai mare decat anul trecut. Mai exact, aproape 26% dintre angajati se asteapta ca bugetul de cadouri sa fie sub 400 lei anul acesta si doar putin peste 7% se asteapta sa fie rasplatiti de angajator cu o suma mai mare de 500 lei", se mai arata in sondajul BestJobs.
 
Intrebati si cat de mult inseamna pentru bugetul familiei bonusul de Paste primit de la angajator, 46% dintre respondenti spun ca acest venit suplimentar e binevenit si ii ajuta in sustinerea cheltuielilor de Paste, alti aproape 32% afirma ca nu depind de aceasta prima pentru a se pregati de Paste, dar bonusul arata aprecierea pe care compania o are pentru ei, ca angajati. In schimb, aproape 19% dintre angajatii chestionati spun ca au neaparat nevoie de acesti bani, pentru a se putea descurca financiar de Paste.
 
Cei mai multi dintre respondenti (46%) spun ca bugetul total alocat pentru sarbatorile pascale (alimente, cadouri, distractie etc.) este mai mic anul acesta comparativ cu anul trecut, alti 33% spun ca vor cheltui la fel, pe cand 20% vor aloca un buget mai mare fata de 2020.
 
Potrivit sondajului, 76% dintre angajatii care au raspuns la sondajul BestJobs intentionezi sa cheltuiasca cea mai mare parte a bugetului total alocat pentru sarbatorile pascale pe cumparaturi pentru masa de Paste, pentru 15% cea mai mare cheltuiala va fi pe cadouri, in timp ce 9% dintre respondenti spun ca principala cheltuiala va fi pentru calatorii si distractie.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: angajatiprima paste2021sondaj prima paste 2021

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Meta isi plateste angajatii sa nu faca nimic

de Bianca Tila
14 Feb 2023
Compania de social media care detine Facebook a inceput acest an intr-o nota mai putin obisnuita. Meta a ajuns sa-si plateasca unii dintre angajati...

Economia Romaniei a inregistrat cresteri cu 5,8% in 2021

de Bianca Tila
21 Dec 2022
Pentru anul 2021, Produsul Intern Brut estimat a fost de 1.187,402 miliarde de lei preturi curente. Rezultatele au fost in crestere in termeni reali...

Amazon concediaza 10.000 de angajati

de Bianca Tila
15 Nov 2022
Incepand cu aceasta saptamana, Amazon demareaza operatiunile de concediere a 10.000 de angajati in functii corporative si tehnologice, potrivit unui...

CNSP: Cresterea economica in 2021 ramane 7%

de Florin Amariei
16 Nov 2021
Comisia Nationala de Strategie si Prognoza (CNSP) sustine ca Romania va avea o crestere economica de 7% in 2021, in ciuda situatiei din prezent....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]