Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Petrom reduce preturile. Carburantii s-au ieftinit, din nou

de Bianca Tila 19 Aug. 2022 610
Petrom reduce preturile. Carburantii s-au ieftinit, din nou
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Liderul pietei de distributie a carburantilor din Romania a decis reducerea preturilor, azi, la doua zile de la precedenta ieftinire. Preturile au scazut doar la benzina.

Conform Economica, statia Petrom situata pe Soseaua Virtutii din Bucuresti afisa astazi, 19 august 2022, in aplicatia Petrom, un pret al benzinei standard de 7,95 lei/litru si un pret al motorinei standard de 8,63 lei/litru.
 
De asemenea, preturile reale pe care clientii le platesc la pompa sunt cu 50 de bani mai mici, mai exact 7,45 lei/ litru la benzina si 8,13 lei/ litru la motorina. Astfel, Petrom a redus preturile cu cinci bani pe litru la benzina, comparativ cu cele ale motorinei care nu s-au modificat.
 
O ieftinire similara a avut loc la data de 17 august, atunci cand, precum astazi, s-au redus preturile doar la benzina, cu cinci bani pe litru. In ceea ce priveste ultima ieftinire la motorina, aceasta a avut loc pe 10 august, atunci cand pretul a scazut cu zece bani.
 
Aceasta noua reducere se inscrie pe lista celor unsprezece scaderi consecutive de pret dupa data de 1 iulie. La acel moment, companiile au redus preturile cu 50 de bani pe litru ca urmare a Ordonantei Guvernului. In prezent, preturile sunt cu pana la 1,15 lei pe litru mai mici decat cele de la finalul lunii iunie.
 
Masura compensarii cu 50 de bani a pretului la combustibil nu mai este necesara, conform anuntului facut la inceputul saptamanii de presedintele PSD, Marcel Ciolacu. De asemenea, presedintele PSD spune ca in acest moment s-a intrat intr-o "zona predictibila" cu scumpirile si nu ar mai fi necesara compensarea de la pompa. 
 
"A fost o masura pe care a luat-o Guvernul, intr-un moment nu neaparat de scumpiri foarte mari, dar de emotie. In acest moment s-a intrat intr-o zona predictibila si eu nu cred ca mai este oportuna. (...) Acum s-au cam reglat si preturile la combustibil, sa vedem", a precizat Ciolacu.
 
Pana la finalul lunii septembrie este in vigoare masura de reducere cu 50 de bani a preturilor suportata pe jumatate de stat si pe jumatate de companii.
 
Cererea nationala de carburanti s-a redus in trimestrul al doilea cu 2%, potrivit datelor Petrom de la jumatatea anului. Aceasta reducerea s-a realizat in urma cresterii de 7% din primul trimestru.
 
Petrom este recunoscut ca lider pe piata distributiei de produse petroliere cu amanuntul. Compania detine o retea de 561 de statii de distributie, dintre care 401 Petrom si 160 OMV.
 
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: petrompret redusmotorinabenzina

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]